Η Turkish Airlines μπαίνει στις ταχυμεταφορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Turkish Airlines μπαίνει στις ταχυμεταφορές

Το πτωτικό σερί εννέα ημερών κατάφερε να αντιστρέψει ο αερομεταφορέας της Τουρκίας, Turkish Airlines, μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας κοινής επιχείρησης ταχυμεταφορών ειδών ηλεκτρονικού εμπορίου με την κινεζική ΖΤΟ.

Αναλυτικότερα, η Turkish Αirlines υπέγραψε συμφωνία με την ZTO Express Cayman Inc και την Pal Air μια θυγατρική της Pacific Air του Χονγκ Κονγκ. Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ και τα έσοδά της αναμένεται να φτάσουν τα 2 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ανέφερε ο πρόεδρος της Turkish Airlines , , σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα επιχείρηση έχει ως στόχο να μειώσει τους χρόνους παράδοσης δεμάτων στις 72 ώρες, ανέφερε από πλευράς του ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της ZTO, Λάι Μέισονγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία κλείστηκε μετά την συμφωνία εξαγοράς του 10 της ΖΤΟ από την Alibaba έναντι 1,4 δισ.

Η μετοχή της Turkish Airlines κέρδισε περίπου 5,4%, και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 4,5% το μεσημέρι της Δευτέρας στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Κωνσταντινούπολης.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 28 Μαΐου η μετοχή της εταιρείας είχε χάσει σχεδόν τη μισή της αξία. Την προηγούμενη Παρασκευή κινήθηκε πτωτικά κατά 11%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών.

«Ο μήνας του Ραμαζανιού είναι ανέκαθεν ένας αργός μήνας για την ταξιδιωτική κίνηση, ανέφερε ο CEO της Turkish Airlines, του αερομεταφορέα που πετάει σε 304 προορισμούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως. «Ωστόσο κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε το απόθεμα».

Να σημειωθεί ότι η Turkish Airlines, της οποίας το επίσημο όνομα είναι Turk Hava Yollari AO, θα δεσμεύσει και τα 18 αεροσκάφη από το στόλο φορτίου της στην κοινή νέα επιχείρηση. Μάλιστα στο μέλλον σχεδιάζει να επενδύσει σε περισσότερα αεροσκάφη.

Η επιχείρηση φορτίου θα μπορούσε να «λειτουργεί» ως ξεχωριστή εταιρεία στο μέλλον καθώς οι δραστηριότητές της μετά την επέκταση θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους τρεις φορείς εκμετάλλευσης φορτίου παγκοσμίως έως το 2023, κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider