UBS: Η Γερμανία θα κατακτήσει το φετινό Μουντιάλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Η Γερμανία θα κατακτήσει το φετινό Μουντιάλ

Όταν έρχεται η ώρα των στοιχημάτων για το φετινό Μουντιάλ, στο μυαλό των περισσοτέρων γυρνούν τρεις εθνικές ομάδες: Βραζιλία, Γερμανία και Ισπανία.

Για τη UBS, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Πριν από έναν μήνα, η επενδυτική τράπεζα δημιούργησε μια ομάδα 18 αναλυτών και συντακτών η οποία «έτρεξε» μια προσομοίωση του κυπέλου 10.000 φορές με στόχο να φτάσει πιο κοντά στον φετινό νικητή της διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η UBS –όπως και άλλες τράπεζες– επιστρατεύουν τέτοιου είδους μοντέλα για να προβλέψουν το αποτέλεσμα του Παγκόσμιου Κυπέλου. Οι προσομοιώσεις, αν και ακούγονται εντυπωσιακές, δεν είναι πάντα επιτυχείς: το 2014, η ελβετική τράπεζα προέβλεψε την επικράτηση της Βραζιλίας για να διαψευστεί με τον πιο παταγώδη τρόπο: η ομάδα υπέστη ντροπιαστική ήττα 7-1 από τη Γερμανία –η οποία κράτησε τελικά το Κύπελλο.

Φέτος, η UBS περιέγραψε σε 17 σελίδες το μοντέλο που έχει επιστρατεύσει, παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία για τη διοργανώτρια χώρα, Ρωσία. Αναφέρει, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας αλλά οι αγώνες του Μουντιάλ θα διεξαχθούν σε τέσσερις από αυτές. Η τράπεζα περιλαμβάνει, επίσης, πλήθος επενδυτικών συμβουλών σε όσους αναζητούν ευκαιρίες στη Ρωσία.

Το ενδιαφέρον, πάντως, συγκεντρώνεται στις προβλέψεις του μοντέλου που χρησιμοποίησε φέτος η UBS, οι οποίες επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Για παράδειγμα η Αγγλία, η οποία δεν έχει ιστορικά καλές επιδόσεις, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με πιθανότητα 8,5% να κερδίσει το Κύπελλο και 68,5% να φτάσει ως τον προημιτελικό. Αυτή είναι η υψηλότερη πιθανότητα στη διοργάνωση.

Στον αντίποδα, ομάδες που παραδοσιακά καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις εμφανίζονται κάτω από την Αγγλία και, συγκεκριμένα, στην Πέμπτη και έκτη θέση. Το ερώτημα που γεννάται, τώρα, είναι πια είναι τα φαβορί, σύμφωνα με το μοντέλο της UBS.

Κυπελλούχος θα είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τη UBS, και ακολουθούν, σε κάποια απόσταση, η Βραζιλία και η Ισπανία. Θα μπορούσε, βέβαια, να πει κανείς ότι αυτό το περιμέναμε και χωρίς το μοντέλο των 10.000 επαναλήψεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider