Η εταιρεία που βγάζει «iPad» για 80χρονους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εταιρεία που βγάζει «iPad» για 80χρονους

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Consumer Cellular εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σε ένα ειδικό αλλά ιδιαίτερα κερδοφόρο κομμάτι της τεχνολογικής αγοράς: Πουλάει κινητά σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Τώρα η εταιρεία θέλει να ακολουθήσει την ίδια συνταγή και στα tablets αλλά και στον εξοπλισμό έξυπνων σπιτιών. Η βασική ιδέα είναι να προσφέρει τεχνολογικά προϊόντα που είναι πιο απλά στη χρήση τους, στοχεύοντας τόσο σε μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία καταναλωτές αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η επέκταση της εταιρείας σε αυτό τον τομέα ξεκινά αυτόν τον μήνα με την προσθήκη του GrandPad στη γκάμα προϊόντων της. Το tablet είναι σχεδιασμένο για μεγαλύτερους σε ηλικίας πελάτες που μπορεί να μην αισθάνονται έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ένα iPad. Το λογισμικό δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να πραγματοποιήσουν εύκολα και απλά βίντεο κλήσεις με τους αγαπημένους τους, να δουν φωτογραφίες και να διαβάσουν ειδήσεις.

Αργότερα φέτος, η εταιρεία που εδρεύει στο Όρεγκον, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα δίκτυο αισθητήρων κίνησης ειδικά σχεδιασμένο για σπίτια. Το δίκτυο αυτό θα συνδέεται ασύρματα με το διαδίκτυο και θα επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασης των ατόμων τρίτης ηλικίας ηλικάς, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Consumer Cellular, Τζον Μάρικ. Στο μέλλον θα μπορούν να προστεθούν και περισσότερα προϊόντα σε αυτό το δίκτυο, όπως για παράδειγμα κάτι που θα υπενθυμίζει στους ηλικιωμένους να πάρουν τα χάπια τους.

Μελλοντικές επιλογές

«Όταν έχει ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι, μπορείς να συνδέσεις τα πάντα σε αυτό», δήλωσε ο Μάρικ.

Τα προϊόντα για την φροντίδα των ηλικιωμένων είναι μια νέα κατεύθυνση για την εταιρεία που θέλει να αποφύγει την επιβράδυνση που σημειώνεται στην ανάπτυξη της τεχνολογικής αγοράς. Η Consumer Cellular αναπτύσσει τις πωλήσεις της με ρυθμό 20% με 30% κάθε χρόνο και στοχεύει τα έσοδα της να φθάσουν το 1 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με τον Μάρικ.

Όμως η αγορά για άτομα τρίτης ηλικίας μπορεί να αποκτήσει έντονο ανταγωνισμό. Η Best Buy πουλάει το Assured Living, ένα σύστημα με αισθητήρες που καταγράφει τις κινήσεις των ηλικιωμένων και ενημερώνει για αυτές τα άτομα που τα φροντίζουν. Άλλες εταιρείες έχουν παρουσιάσει βοηθητικά ρομπότ.

Για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό η εταιρεία θα βασιστεί στους περίπου 2,85 εκατομμύρια συνδρομητές της. Η Consumer Cellular σκοπεύει να πουλήσει 15.000 GrandPads φέτος. Και σε τρία χρόνια περίπου 500.000 άτομα μπορεί να χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια από τις συσκευές της.

Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν κινητά τηλέφωνα με μεγάλα κουμπιά καθώς και τις συνηθισμένες συσκευές της Apple και της Samsung. Η οθόνη αφή του GrandPad περιλαμβάνει μεγάλα κουμπιά για «κλήσεις», «φωτογραφίες» και «αποστολή email». Το καλοκαίρι θα προστεθεί και μια ειδικά σχεδιασμένη εκδοχή της εφαρμογής της Lyft: Θα επιτρέπει στους ηλικιωμένους να πατούν μεγάλα κουμπιά που θα γράφουν «εκκλησία» ή «σπίτι» για να καλούν αυτοκίνητα που θα τους πηγαίνουν σε προκαθορισμένες διαδρομές. Η εφαρμογή θα ενημερώνει και τα άτομα που φροντίζουν τους ηλικιωμένους ότι αυτοί έφθασαν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider