General Electric: Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην digital τεχνολογία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Electric: Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην digital τεχνολογία

Η General Electric αναπτύσσει ειδικά λογισμικά σε όλους τους επιχειρηματικούς της τομείς με σκοπό να δημιουργήσει μια αλυσίδα franchise αξίας 15 δισ. δολαρίων υπό τον Διευθύνοντα Σύμβολο, Jeffrey Immelt, με απώτατο στόχο τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιομηχανικής εταιρεία.

«Είμαστε μια εταιρεία που επενδύει στη βιομηχανική μετάβαση», ανέφερε ο Immelt σε σχετική επιστολή προς τους μετόχους τη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι «οι δυνατότητες αυτές θα μας δώσουν την ευκαιρία να αυξήσουμε το ρυθμό ανάπτυξής μας και να έρθουμε πιο κοντά στους καταναλωτές».

Όπως ανέφερε η General Electric θα πρέπει να είναι μια ασφαλής επένδυση στη «θάλασσα της ρευστότητας». Παράλληλα επεσήμανε ότι η εταιρεία φέτος επενδύει «ποσά ρεκόρ» στην αναδιάρθρωση και διαχειρίζεται τα κόστη με τρόπο «επιθετικό» προκειμένου να αξιοποιήσει τον αποπληθωρισμό.

Ένα από τα πιο θετικά βήματα που κάνει η επιχείρηση είναι η προσπάθεια να «παντρέψει» τη βάση δεδομένων και τον εξοπλισμό για να βελτιώσει την παραγωγικότητα. Τα έσοδα από το λογισμικό σημειώνουν άνοδο 20% ετησίως με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 5 δις. δολάρια, αναφέρει ο Immelt και συμπλήρωσε ότι «μέχρι το τέλος του 2016 το λογισμικό θα χρησιμοποιείται από περίπου 200.000 μηχανήματα βαριάς χρήσης».

Το 2015 η General Electric δημιούργησε την πλατφόρμα λογισμικού Predix με σκοπό να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις που θα φέρουν πωλήσεις τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων σε κάθε βιομηχανική μονάδα της επιχείρησης. Ο Immelt ανέφερε ότι στόχος του είναι να συμπεριληφθεί η επιχείρηση στις 10 κορυφαίες του κλάδου ανάπτυξης λογισμικού παραθέτοντας παραδείγματα όπως είναι η κατανομή ισχύος όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εφαρμογές του Predix και να δημιουργηθεί πρόσθετη αξία για τους πελάτες από τον χώρο παραγωγής ενέργειας.

Οι μετοχές της General Electric σημείωσαν άνοδο 23% πέρυσι, ξεπερνώντας την πτώση κατά 0,7% στο δείκτη Standard & Poor’s 500. Η μετοχή ενισχύθηκε και τον Οκτώβριο όταν η εταιρεία Trian Fund Management ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει μερίδιο 2,5 δις. της επιχείρησης.

H επιχείρηση αναθεώρησε το χαρτοφυλάκιό της πέρυσι κλείνοντας τη συμφωνία με την εταιρεία Alstom και αφού υποβλήθηκε σε έλεγχο για πιθανή δημιουργία μονοπωλίου από τις ευρωπαϊκές Αρχές. Πρόσφατα, η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει τις επιχειρήσεις οικιακών ηλεκτρικών συσκευών στην κινεζική Qingdao Haier έναντι 5,4 δισ. δολαρίων. Προηγουμένως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αντιτάξει μία άλλη συμφωνία που είχε κάνει η General Electric με την Electrolux AB. Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, ο Immelt άσκησε κριτική στη σχέση μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων αναφέροντας ότι είναι «οι χειρότερες που έχει δει ποτέ του».

«Οι περισσότερες κυβερνητικές πολιτικές είναι «αντιαναπτυξιακές», αναφέρει και προσθέτει «στις ΗΠΑ θέλουμε να κάνουμε εξαγωγές αλλά από την άλλη δείχνουμε να μισούμε το εμπόριο και τους εμπόρους. Παγκοσμίως, τα κράτη αγαπούν τις μικρές επιχειρήσεις αλλά μετά τις ελέγχουν με τέτοιο τρόπο που τις οδηγούν στον αφανισμό», αναφέρει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider