Η αντικαρκινική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος αναζητεί 1 δισ. δολάρια  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αντικαρκινική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος αναζητεί 1 δισ. δολάρια  

Η Grail Inc. η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών διάγνωσης του καρκίνου και η οποία υποστηρίζεται χρηματοδοτικά από τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σκοπεύει να συγκεντρώσει το επόμενο διάστημα κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα στόχος είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη της εταιρείας ενόψει της Αρχικής Δημόσιας Εγγραφής στην οποία σκοπεύει να προχωρήσει στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία, μέτοχοι της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς καθώς και το προσωπικό επενδυτικό fund του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, ήδη έχει ξεκινήσει μαζί με τους συμβούλους της τις εργασίες προετοιμασίας του νέου χρηματοδοτικού γύρου. Αυτή την στιγμή δεν έχει παρθεί καμία τελική απόφαση, σύμφωνα με τις πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Η Σάρλοτ Άρνονλτ, εκπρόσωπος της Grail Inc. που εδρεύει στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει πληροφορίες για τις οικονομικές της κινήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει φέτος και στην εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η startup εταιρεία που δημιουργήθηκε από την εισηγμένη αμερικανική εταιρεία Illumina Inc. πέρσι πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης βιοτεχνολογικής εταιρείας συγκεντρώνοντας περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ανάμεσα στους επενδυτές της Grail Inc. περιλαμβάνονται εταιρείες όπως οι: Bristol-Myers Squibb Co., Celgene Corp., Johnson & Johnson Innovation και Merck & Co, καθώς και η Tencent Holdings, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών εφαρμογών της Κίνας.

Στόχος της Grail είναι να δημιουργήσει ένα καθολικό διαγνωστικό τεστ ανίχνευσης καρκίνου για άτομα που βρίσκονται σε αρχικά στάδια, ακόμη και όταν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, σύμφωνα με μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2016 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Illumina, Τζέι Φλάτλεϊ.

Τον Δεκέμβριο η Grail ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της προϊόν, ένα διαγνωστικό τεστ για τον ρινοφαρυγγικό καρκίνο, έναν τύπο καρκίνου που εμφανίζεται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία και την νότια Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider