Περισσότερες ημέρες μένουν αζήτητα τα πολυτελή σπίτια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερες ημέρες μένουν αζήτητα τα πολυτελή σπίτια

Τα πολυτελή σπίτια δεν πωλούνται τόσο γρήγορα όσο παλαιότερα. Και οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν το τίμημα για αυτές τις καθυστερήσεις.

Το 2017, για το 72% των πιο ακριβών ακινήτων που άλλαξαν χέρια χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 180 ημέρες για να πουληθούν. Πρόκειται για μεγάλο άλμα σε σχέση με το 2015 που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 59%, σύμφωνα με έρευνα της Concierge Auctions.

Αυτός ο επιπλέον χρόνο σημαίνει και χαμένο χρήματα. Τα σπίτια που έμειναν για πολλές ημέρες απούλητα πουλήθηκαν τελικά μόλις στο 71% της αρχικής ζητούμενης τιμής. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που πουλήθηκαν σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών πήραν το 93% των όσων ζητούσαν.

«Ένα σπίτι χάνε την αξία του κάθε ημέρα που παραμένει στην αγορά», αναφέρει η Concierge στην έκθεσή της που μετράει τις 10 πιο ακριβές συναλλαγές σε 40 αμερικανικές περιοχές.

Η Concierge, μια εταιρεία πολυτελών κατοικιών που υπόσχεται ότι κλείνει συναλλαγές μέσα σε 90 ημέρες έχει κάθε λόγο να προωθεί την ανάγκη για γρήγορες πωλήσεις. Ωστόσο τα χρήματα που χάνονται όταν ένα σπίτι δεν πωλείται επηρεάζουν κάθε ιδιοκτήτη.

Στο Μαϊάμι, τα σπίτια που έμειναν πέρσι στην αγορά για παραπάνω από 180 ημέρες πουλήθηκαν στο 68% της αρχικής ζητούμενης τιμής, ενώ στην Ατλάντα πουλήθηκαν στο 65%. Στο Γουέντσεστερ Κάουντι, λίγο βόρεια από τη Νέα Υόρκη οι πωλητές πήραν μόλις το 62% των χρημάτων που ζητούσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider