Στα... αζήτητα οι βίλες στο Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα... αζήτητα οι βίλες στο Λονδίνο

Διαθέτετε χρήματα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε ή που να τα επενδύσετε; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να αγοράσετε μια πολυτελή κατοικία στην καρδιά του Λονδίνου;

Μήπως αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή; Γιατί; Γιατί, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα υποχωρούν με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2013!

Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου, οι τιμές για μια πολυτελή κατοικία «πέφτουν» κατακόρυφα, αποτελώντας την ίδια στιγμή εξαιρετικές αγοραστικές ευκαιρίες. Οι λόγοι για την υποχώρηση των τιμών τους δεν είναι ούτε πρωτότυποι, ούτε «ξένοι» απέναντι στη διεθνή οικονομική συγκυρία. Οι τιμές των πολυτελών ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα πέφτουν υπό το βάρος της διολίσθησης των τιμών των εμπορευμάτων, καθώς και της επιβολής νέων φόρων.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η πτώση στις τιμές ακινήτων στο Λονδίνο έχει φτάσει έως και το 39%. Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες που βρίσκονται στις καλύτερες συνοικίες στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των πολυτελών ακινήτων στα προάστια των Westminster, Kensington και Chelsea έχει μειωθεί πάνω από 25% από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015. Τα στοιχεία έχει επεξεργαστεί το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Knight Frank.

«Χάσαμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό από τους παραδοσιακούς αγοραστές μας», δηλώνει στο Bloomberg o Roarie Scarisbrick, κορυφαίο στέλεχος του μεσιτικού γραφείου Property Vision.

Κατά τα ίδια στοιχεία, τα οποία επιμελήθηκε το Βloomberg, η αξία στις πέντε καλύτερες συνοικίες του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 5% τους τελευταίους 12 μήνες έως και τον Ιανουάριο του 2016, στα επίπεδα των 932.000 στερλινών (1,3 εκατ. δολαρίων).

Η πιο ακριβή κατοικία στο Λονδίνο πωλήθηκε τον Ιανουάριο. Βρισκόταν στην περιοχή του Mayfair και «έπιασε» τιμή ύψους 15,7 εκατ. στερλινών. Το πολυτελές οίκημα διέθετε οκτώ κρεβατοκάμαρες, δωμάτιο διαμορφωμένο κατάλληλα για κινηματογραφικές προβολές, γυμναστήριο και πισίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider