Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την επιτυχία του Warren Buffett

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την επιτυχία του Warren Buffett

Πως κατάφερε άραγε ο Warren Buffett να γίνει όχι μόνο επιτυχημένος μεγαλοεπενδυτής, αλλά και ένας από τους πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη; Πως κατόρθωσε να καταστήσει την εταιρεία του, την Berkshire Hathaway, ως το απόλυτο σημείο αναφοράς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι;

Τι κρύβεται άραγε πίσω από την επιτυχία του Warren Buffett; Κατά καιρούς, έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες για την εκρηκτική ανέλιξη του διάσημου μεγαλοεπενδυτή. Σίγουρα, όμως, η πιο ανατρεπτική θεωρία έρχεται από έναν καλό του φίλο και συγκεκριμένα τον Charles Munger, νυν αντιπρόεδρο της Berkshire Hathaway.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ο Charles Munger γνωρίζει ακριβώς γιατί ο Warren Buffett πέτυχε! Γιατί; Γιατί… έχει άπειρο χρόνο να σκεφτεί! «Ο Warren κάθεται στον θρόνο της αυτοκρατορίας του και όταν κοιτάζει πολλές φορές το πρόγραμμα του, συνειδητοποιεί πως είναι απλά άδειο!», εξηγεί ο Munger.

Τα σενάρια περί διαδοχής

Καθώς όμως ο Warren Buffett έχει ήδη «πατήσει» τα 85, έχουν ήδη ξεκινήσει τα σενάρια για τη διαδοχή του. Όταν ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής αποφασίσει να αποσυρθεί, ποιος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire;

Παράγοντες της αγοράς ρωτούν τον ίδιο και ζητούν απαντήσεις εδώ και χρόνια. Κι όμως ο ίδιος τηρεί σιγήν ιχθύος, αρνούμενος να αποκαλύψει το ο,τιδήποτε. Δίνει μόνο ένα μικρό στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο επόμενος CEO της Berkshire θα είναι σχετικά μικρός ηλικιακά. Γιατί όμως τέτοια μυστικοπάθεια από την πλευρά του Buffett; Γιατί πολύ απλά θέλει πάντα να εκπλήσσει!

Επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

Το άστρο του Buffett άρχισε να λάμπει στις δεκαετίες του 1970 και 1980, όταν αντιλήφθηκε ότι με προσεκτικές και επιλεκτικές επενδυτικές κινήσεις, μπορεί εύκολα να κερδίσει… και να κερδίσει πολλά! Άκρως διορατικός, ο 85χρονος σήμερα δισεκατομμυριούχος άρχισε από τότε να διαβλέπει αξία σε μετοχές εταιρειών που μεσουρανούν για ολόκληρες δεκαετίες, όπως η Washington Post και η Coca-Cola.

Τροφή για σκέψη

Για εκείνους που γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Buffet, οι προοπτικές και η μετέπειτα πορεία της Berkshire είναι το τελευταίο θέμα που τον απασχολεί! Και αυτό γιατί του αρέσει να καταπιάνεται με κάθε τι που του κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Το τελευταίο διάστημα ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής ενδιαφέρεται να μιλάει για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά παραγώγων, τον κίνδυνο επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, τις πιέσεις που δέχεται η τιμή του πετρελαίου, τη δράση των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία, τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider