Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους το καστ του Downton Abbey, ο Mel Gibson ως William Wallace και ο Obi Wan Kenobi των Star Wars; Όλοι οφειλουν το ξεχωριστό «στυλ» τους επί της μεγάλης και μικρής οθόνης στους «Αγγέλους», δηλαδή στον παλαιότερο καθιερωμένο

Ο οίκος Angels ιδρύθηκε γύρω στο 1840 και είναι παλαιότερος ίσως κι από την ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία. Στην ουσία πρόκεται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία έχει προμηθεύσει τα κοστούμια σε μερικές από τις πιο αγαπημένες παραγωγές του κινηματογραφόφιλου κοινού παγκοσμίως, όπως το The Great Gatsby (και στις δύο εκδόσεις του, το 1974 και το 2014) και η διάσημη Casablanca

Οι ράφτες του οίκοιυ είναι οι δημιουργοί και του μαύρου γούνινου παλτό του διάσημου κορακιού του Game of Thrones, του θρυλικού πλέον John Snow.

Ακόμα και οι υποψήφιοι για τα φετινά Oscar, όπως ο Leonardo di Caprio ή η Cate Blanchett φορούσαν στολές του διάσημου πλέον Αngels.

Οι Angels ήταν εκείνοι που είχαν ντύσει τον αστέρα του Χόλιγουντ και για την περίφημη ταινία του 2004, The Aviator, καθώς και για τον ρόλο του ως υπέροχο Gatsby, το 2014 και φυσικά και ως ερωτευμένος Τζακ λίγο πριν βυθιστεί ο Τιτανικός, το 1997.

Ομοίως και η Blanchett φορούσε δικά τους κοστούμια στην αξέχαστη ερμηνεία της ως Βασίλισσα Ελισάβετ, το 2008.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Tim, διευθύνων σύμβουλο των Angels, η ίδια η Blanchett λέει πως τα κοστούμια που φόρεσε σε αυτούς τους ρόλους είναι ένας από τους κύριους λόγους που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία.Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που κάνει τον οίκο του να ξεχωρίζει είναι πως όταν κατασκευάζουν τα κοστούμια χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν το 1840. «Γνωρίζουμε ότι τώρα φυσικά υπάρχει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά είναι ακριβώς όπως τότε».

Η εταιρεία, έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει τα κουστούμια για 36 βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες. Η αποθήκη της στο Βορειοδυτικό Λονδίνο είναι γεμάτη με τεράστια αποθέματα κουστουμιών. Όπως αναφέρει ο Tim, Αν τοποθετούσες τα κοστούμια, τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο σε μια και μόνο κρεμάστρα θα έφτανε σε μάκρος τα 8,5 μίλια.

Το 2015, η Angels γιόρτασε την 175η επέτειο της, και κέρδισε βραβεύτηκε με όσκαρ για τα ξεχωριστά κουστούμια για το The Grand Budapest Hotel.

Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ
Ο οίκος που «έντυσε» 36 Όσκαρ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider