Γιατί η Ελβετία θα κερδίσει το Μουντιάλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Ελβετία θα κερδίσει το Μουντιάλ

Η Ελβετία πιθανότατα θα είναι η κερδισμένη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που διοργανώνεται στη Ρωσία, ανεξάρτητα του ποιος πραγματικά θα επιστρέψει σπίτι του με το τρόπαιο.

Ως κράτος-έδρα αθλητικών οργανισμών όπως η FIFA, η UEFA και η Ολυμπιακή Επιτροπή, η οικονομία της Ελβετίας η οικονομία της χώρας ευνοείται κάθε δύο χρόνια όταν διοργανώνονται μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και αυτό γίνεται ανεξάρτητα από τις επιδόσεις της ελβετικής ομάδας ή από το που γίνονται αυτές οι διοργανώσεις λόγω μιας παραξενιάς στην διεθνή μεθοδολογία υπολογισμού του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος η οποία απαιτεί τα έσοδα από τουρνουά να καταγράφονται στην χώρα όπου εδρεύουν οι διοργανωτές.

Κάπως έτσι, κάθε χρονιά που έχουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οικονομική ανάπτυξη της Ελβετίας αυξάνεται κατά 0,1% με 0,2%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κρατικής γραμματείας οικονομικών θεμάτων της χώρας.

Η FIFA εδρεύει στη Ζυρίχη, ενώ η UEFA έχει τα κεντρικά της γραφεία στη Νιόν, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει την έδρα της στη Λωζάνη.

Ακόμη και αν το Μουντιάλ καταλήξει στη Γερμανία ή τη Βραζιλία φέτος το καλοκαίρι, οι οπαδοί της Ελβετίας μπορούν τουλάχιστον να παρηγορηθούν με κάτι: Τουλάχιστον, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις αμοιβές εκμετάλλευσης της διοργάνωσης ανήκουν στην «ελβετική οικονομική δραστηριότητα», σύμφωνα με τον Ρόναλντ Ίντεργκανδ, επικεφαλής βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανάλυσης στη SECO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.