Ανεβαίνει ξανά η Nike στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβαίνει ξανά η Nike στις ΗΠΑ

Σημάδια ανάκαμψης δείχνουν ύστερα από καιρό οι πωλήσεις της Nike στη Βόρεια Αμερική. Αν και σημείωσαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, η εικόνα βελτιώθηκε πολύ στο τέλος της τελευταίας περιόδου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού αθλητικών ειδών, Μαρκ Πάρκερ.

Νέα προϊόντα και βελτιωμένη πελατειακή εμπειρία ξανακερδίζουν το κοινό για τη Nike. «Πλέον βλέπουμε σημαντική αντιστροφή της τάσης στη Βόρεια Αμερική» σχολίασε ο Πάρκερ.

Παγκοσμίως η Nike κατέγραψε ζημιές 921 εκατ. δολαρίων έναντι κερδών 1,1 δισ. στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα όμως αυξήθηκαν κατά 7% στα 9 δισ. δολάρια, από 8,4 δισ. στο ίδιο διάστημα πέρυσι. Ξεπέρασαν μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,8 δισ.

Τα αποτελέσματα του τριμήνου ανέβασαν τις μετοχές τις εταιρείας μέχρι και 4,7% στα 67,45 δολάρια. Μέσα στο 2018 έχουν ανέβει 3%.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να ενισχύσει την κυριαρχία της στη μεγαλύτερη αγορά της, εκείνη της Βόρειας Αμερικής, καθώς ένας υπερβολικά φιλόδοξος στόχος – έσοδα 50 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020 – είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση εμπορευμάτων στις ΗΠΑ. Την κατάσταση δυσκόλεψε το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων, ο ανταγωνισμός από την Adidas και η στροφή της μόδας μακριά από τους τομείς όπου η Nike κυριαρχεί, όπως είναι π.χ. τα παπούτσια για μπάσκετ. Η Adidas έχει εκμεταλλευτεί καλύτερα τις τάσεις της μόδας για στυλάτα ρούχα προπόνησης που φοριούνται και εκτός αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ «πουλάει» νοσταλγία με επανεκδόσεις κλασικών μοντέλων της από παλαιότερες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.