Αναλυτές βλέπουν «βουτιά» του Bitcoin στα 2.800 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές βλέπουν «βουτιά» του Bitcoin στα 2.800 δολάρια

Οι χρησμοί για το μέλλον του Bitcoin δεν είναι ευνοϊκοί. Αναλυτές που αναζητούν την μελλοντική κατεύθυνση του κρυπτονομίσματος εντοπίζουν πολλές ενδείξεις που προμηνύουν περαιτέρω πτώση της τιμής του. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η τεχνική ανάλυση της τιμής του Bitcoin τις τελευταίες 50 ημέρες που δείχνει ότι το κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Αν και πολλοί επενδυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων δεν ακολουθούν την τεχνική ανάλυση, ωστόσο το σύμπαν των ψηφιακών νομισμάτων ελκύει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών αναλυτών που έχουν συνηθίσει να μελετούν τις ενδείξεις και τις κινήσεις των τιμών για διάφορες επενδύσεις.

«Βλέπουμε μια ξεκάθαρη αλλαγή τους τελευταίους μήνες μετά από την φούσκα που καταγράφθηκε στα τέλη του 2017», αναφέρει ο Πωλ Ντέι, τεχνικός αναλυτής της Market Securities Dubai. Ο ίδιος μελέτησε την βουτιά που είχε καταγράψει το ψηφιακό νόμισμα το 2013 προσπαθώντας να εντοπίσει στοιχεία για το πώς θα κινηθεί η τιμή του μελλοντικά. Το συμπέρασμά του; Ετοιμαστείτε για μια βουτιά της τάξης του 76% από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου που θα οδηγήσει το Bitcoin στα 2.800 δολάρια.

Όπως και να έχει οι επενδυτές του Bitcoin θα πρέπει να ετοιμαστούν για έντονη μεταβλητότητα που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ρυθμιστικούς κινδύνους. Όσο τα κρυπτονομίσματα θα τραβούν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών αναλυτών τόσο θα αυξάνεται και το στοιχείο της τεχνικής ανάλυσης, αναφέρει ο Ντέιρ Φέγκιουσον, υπεύθυνος της ιρλανδικής πλατφόρμας AvaTrade, προσθέτοντας ότι το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων εξαρτάται από τις πολιτικές ρύθμισής τους που θα αποφασίσουν κρατικοί και μη οργανισμοί.

Πάντως, η αγορά των κρυπτονομισμάτων κινείται σε θετικό επίπεδο με το Bitcoin να καταγράφει την Δευτέρα άνοδο 6,23% στα 8.196 δολάρια, σύμφωνα με το coinmarketcap.com. Το Ethereum κινείται στα 523 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 2,31%, ενώ το Litecoin βρίσκεται στα 152,99 δολάρια με άνδοο 4,65%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider