Το Facebook μπαίνει στις Τηλεπικοινωνίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Facebook μπαίνει στις Τηλεπικοινωνίες

Έκκληση για συνεργασία κάνει το Facebook στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να εργαστούν μαζί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους πάνω στη σύνδεση 5G. Οι βάσεις δεδομένων των εταιρειών επικοινωνίας αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για το Facebook, το οποίο τις κάλεσε να συνεργαστούν στο σχεδιασμό σε μια κοινή πρωτοβουλία προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της συνδεσιμότητας 5G.

Την ίδια τακτική χρησιμοποίησε το Facebook και για την αποθήκευση δεδομένων και τον εξοπλισμό δικτύωσης μέσω του γνωστού μοντέλου ανάπτυξης Open Compute -OCP (πρόκειται για ειδικό κέντρο δεδομένων σχεδιασμένο για Η/Υ), το οποίο τελικά επιτρέπει στην επιχείρηση και τους συνεργάτες της να γλιτώσουν δισεκατομμύρια από το κόστος υποδομών. Η επιχειρήσει σχεδιάζει να εισχωρήσει και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών καθώς κατασκευάζει προϊόντα για live-streaming video και εικονική πραγματικότητα, τα οποία απαιτούν γρήγορες συνδέσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook,Mark Zuckerberg, θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις ηγέτιδες επιχειρήσεις του κλάδου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας, Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη. Στόχος και αυτή τη φορά είναι να καταφέρει η εταιρεία να επαναλάβει το επιτυχές επιχειρηματικό μοντέλο που έχει ήδη εφαρμόσει και να μειώσει τα έξοδα εξοπλισμού όπως είναι οι servers και οι συσκευές αποθήκευσης. Μια συνεργασία με τις επιχειρήσεις από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών θα επιτρέψει να εκμεταλλευτούν οι δύο πλευρές από κοινού πλεονεκτήματα τεχνολογίας και σχεδιασμού με σκοπό το γρήγορο Internet.

Όπως αναφέρει ο Jason Taylor, Αντιπρόεδρος του τομέα ανάπτυξης υποδομών του Facebook «με τη συνένωση ευέλικτων δομικών στοιχείων, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε στο μέλλον πολύ πιο αποδοτικά δίκτυα, και αυτό είναι κάτι που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να το καταφέρει από μόνη της».

Ωστόσο, ήδη το Facebook δεν είναι μόνο του. Η Intel και η Nokia Oyj θα συνεργαστούν με το Facebook στον αρχικό σχεδιασμό ενώ η Deutsche Telekom AG και η SK Telecom θα χρησιμοποιήσουν τα πρώτα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα δημιουργηθούν από το συγκεκριμένο project. Όπως ανέφερε ο Taylor, μία από τις προτεραιότητες είναι να η νέα τεχνολογία να μπορεί να εκσυγχρονίζεται εύκολα και να προσαρμόζεται στις αυξανόμενες ανάγκες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του κέντρου πληροφορικής.

Στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, οι δύο μεγαλύτεροι φορείς ασύρματων τεχνολογιών, η Verizon Communications Και η AT&T έχουν προγραμματίσει να κάνουν μέσα στο χρόνο τις πρώτες δοκιμές στην τεχνολογία 5G. Ωστόσο, η πρώτη συμφωνία για τη βιομηχανία είναι ακόμη αρκετά μακριά και η εισαγωγή της πρώτης υπηρεσίας 5G οποιουδήποτε τύπου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το 2020.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Acton, Hassan Ahmed, στις ΗΠΑ, η ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G έχει ξεκινά τώρα σε πολλές χώρες ειδικά στις ΗΠΑ, την Κορέα και την Ιαπωνία και οι φορείς έχουν ήδη αρχίσει να συνεργάζονται για τα νέα αυτά δίκτυα, τα οποία μπορούν να είναι από πέντε έως 10 φορές γρηγορότερα από τα 4G που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider