Πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ σε έσοδα η Μπαρτσελόνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ σε έσοδα η Μπαρτσελόνα

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα φτάσει το στόχο του 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, καθώς αυξάνονται τα έσοδά της από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television ο πρόεδρος της ομάδας Τζουζέπ Μπαρτομέου επεσήμανε ότι τα έσοδα της φετινής σεζόν θα φτάσουν τα 900 εκατ. ευρώ, 20% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Η ομάδα είναι κοντά σε συμφωνία με σπόνσορα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της, συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου της, του Καμπ Νόου.

«Θα φτάσουμε το 1 δισ. ευρώ πριν από το 2021, κάτι που είναι καλό για το κλαμπ. Σημαίνει ότι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου μεγαλώνει, και αυτό είναι καλό για τους οπαδούς», δήλωσε ο Μπαρτομέου.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας της Deloitte με τις πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, με έσοδα 648 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2016-17, πίσω από την αντίπαλό της στην Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης, και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η βρετανική ομάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση με πωλήσεις 676 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα της Καταλονίας βρέθηκε εν μέσω πολιτικής θύελλας εδώ και μερικούς μήνες καθώς η ηγεσία της ισπανικής περιφέρειας διεκδικεί την αυτονόμησή της από την υπόλοιπη χώρα. Πολλοί οπαδοί της βλέπουν την ομάδα σαν σύμβολο της καταλανικής υπερηφάνειας και οι ιαχές «Ανεξαρτησία» ακούγονται ρυθμικά στους αγώνες της στο Καμπ Νόου. «Οι σπόνσορες δεν ανησυχούν γι' αυτό», σχολίασε ο Μπαρτομέου. «Και οι βασική έγνοια των παικτών είναι να παίζουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επανέλαβε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να πουλήσει τον 30χρονο αστέρα της, Λιονέλ Μέσι σε καμία τιμή, έχοντας βάλει στο συμβόλαιό του ρήτρα αποδεύσμευσης 700 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο. Εκτιμά ότι ο Μέσι θα ανανεώσει το τρέχον τετραετές συμβόλαιό του και «θα μείνει για πάντα».

Η Μπαρτσελόνα είναι στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με επτά βαθμούς διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Ρεάλ βρίσκεται επιπλέον 10 βαθμούς πίσω, στην τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider