SupportPay, η εφαρμογή που υπόσχεται «βελούδινα» διαζύγια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SupportPay, η εφαρμογή που υπόσχεται «βελούδινα» διαζύγια

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται «αναίμακτα» διαζύγια σε όσους αποφασίσουν να χωρίσουν. Μη πάει το μυαλό σας σε ένα app συμβουλευτικής ζευγαριών ή γονιών: το SupportPay παρέχει υποστήριξη στους «πρώην» με στόχο την ελαχιστοποίηση των προστριβών και των δυσάρεστων διευθετήσεων που μπορεί να προκύψουν από ένα διαζύγιο.

Όπως εξηγεί η Sheri Atwood, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Santa Clara και εμπνεύστρια του νέου app, οι γονείς μπορούν να ανεβάζουν στην εφαρμογή τις αποδείξεις δαπανών των παιδιών ώστε να μην χρειάζεται να μιλούν –και να τσακώνονται– μεταξύ τους, οι οποίες μάλιστα μπορούν να πληρώνονται αυτόματα μέσω του λογαριασμού PayPal του γονιού που επιβαρύνεται με τα συγκεκριμένα έξοδα.

Εάν κάποιος από τους δύο έχει αντίρρηση όσον αφορά σε μια συγκεκριμένη δαπάνη, μπορεί να κάνει χρήση της λειτουργίας διαφωνιών, μέσω της οποίας ο άλλος γονιός καταθέτει τα δεδομένα αναλυτικά προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της δαπάνης.

Χάρη στην εφαρμογή, τα ζευγάρια σταματούν να καυγαδίζουν στο τηλέφωνο, συχνά εμπλέκοντας τα παιδιά τους, και λύνουν τις διαφορές τους πιο «πολιτισμένα», χωρίς εντάσεις. «Μας έχει βοηθήσει να επικοινωνούμε καλύτερα», παραδέχεται η Olivia Haugher, μητέρα τριών παιδιών που χώρισε πρόσφατα και χρησιμοποιεί το SupportPay. Όπως εξηγεί, ανεβάζει στην εφαρμογή τις αποδείξεις και όλα τα έξοδα αναλυτικά, ώστε ο πρώην σύζυγός της να «συνειδητοποιεί πόσα έξοδα έχουν τα παιδιά».

Το SupportPay έχει ήδη 36.000 χρήστες στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση ιδίως τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα πρώην ζευγάρια αναμένεται να κάνουν «συναλλαγές» 900 εκατ. δολαρίων φέτος μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή ήταν δωρεάν έως τον Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε η εταιρεία χρεώνει τα downloads. Το 23% των χρηστών της έχει επιλέξει προνομιακά πακέτα που χρεώνονται από 120 δολάρια/έτος και δίνουν στα ζευγάρια τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία των συναλλαγών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τα αρχεία είναι ζωτικής σημασίας για τα ζευγάρια που λύνουν τις διαφορές τους μέσω της δικαστικής οδού. Ο γονιός που έχει καλύψει έναν αριθμό εξόδων για τα παιδιά του πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξει στο δικαστήριο, τονίζει ο Derek Austin, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου της εταιρείας Austin & Plate P.C. στην Καλιφόρνια που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το SupportPay.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει η εφαρμογή μέρος της διαδικασίας έκδοσης διαζυγίων και να αποτελέσει σημείο αναφοράς των διακανονισμών επιμέλειας των παιδιών. Για το λόγο αυτό, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο από δικηγόρους, διαμεσολαβητές, δικαστές και οικονομικούς συμβούλους που φτάνουν συνολικά τους 3.200, από 500 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

Για πολλά χωρισμένα ζευγάρια, πάντως, το SupportPay είναι λιγότερο ένα μέσο επίλυσης διαφορών και περισσότερο ένα εργαλείο οργάνωσης της ζωής μετά το διαζύγιο. Ο Andrew Williams, χωρισμένος με τέσσερα παιδιά, δηλώνει ότι η εφαρμογή τον έχει βοηθήσει πολύ να διαχειριστεί τις καθημερινές υποχρεώσεις από κοινού με την πρώην σύζυγό του, καθώς ανεβάζουν στην εφαρμογή από τους βαθμούς των παιδιών έως και το λογαριασμό των φροντιστηρίων. «Δεν ανησυχείς μήπως χάσεις μια απόδειξη ή ένα αρχείο», αναφέρει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider