Τεκίλα Patron «πίνει» πλέον η Bacardi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεκίλα Patron «πίνει» πλέον η Bacardi

Στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της τεκίλας στρέφεται η Bacardi Ltd. αποκτώντας την Patron Spirits International AG έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Μετά την εξαγορά η εταιρεία θα ενώσει δύο από τα μεγαλύτερα αποστακτήρια οινοπνευματωδών ποτών παγκοσμίως, συνδυάζοντας υπό την ίδια σκέπη επωνυμίες όπως η βότκα Grey Goose, το ουίσκι Dewar’s και το ρούμι Bacardi με τις περίφημες τεκίλες της Patron.

Η συγχώνευση θα δώσει στον νέο εκτελεστικό διευθυντή Mahesh Madhavan της Bacardi ένα αναγνωρισμένο brand την ώρα που επιχειρείται η επέκταση της εταιρείας παγκοσμίως. Ο νέος διευθυντής που θα αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης την 1η Απριλίου, σχεδιάζει να ενισχύσει τις πωλήσεις κάνοντας τους ξένους κατά βάση καταναλωτές να εγκαταλείψουν τα τοπικά οινοπνευματώδη τους και να στραφούν στο ήδη αναγνωρίσιμο brand.

Η Bacardi με έδρα στις Βερμούδες η οποία πωλεί ήδη την Cazadores τεκίλα, αντιπροσώπευε το 5,8% της συνολικής αγοράς οινοπνευματωδών ποτών το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της IRI.

«Η προσθήκη της Patron στο χαρτοφυλάκιο Bacardi δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για το εμπορικό σήμα κυρίως εκτός Ηνωμένων Πολιτειών καθώς το διεθνές δίκτυο διανομής της Bacardi θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Patron παγκοσμίως, αυξάνοντας παράλληλα και την ζήτηση στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Madhavan.

Ανοδικά η αγορά της αγαύης

Τα ποτά με βάση την αγαύη(όπως η τεκίλα που παρασκευάζεται από την μπλε ποικιλία αγαύης), αυξάνουν τις πωλήσεις τους την τελευταία δεκαετία. Η premium τεκίλα μάλιστα έχει καταφέρει να οκταπλασιάσει τις πωλήσεις από το 2002 έως το 2016, σύμφωνα με το Συμβούλιο Οινοπνευματωδών Ποτών. Η ανοδική τάση της τεκίλας μάλιστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συγκριθεί με το ρούμι και τη βότκα : οι πωλήσεις σε ρούμι μειώθηκαν κατά 0,2% την ίδια περίοδο ενώ η βότκα κινήθηκε ανοδικά κατά 2,4%.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα μπορούσε να εξελιχθεί στον κορυφαίο παραγωγό οινοπνευματωδών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της IWSR.

Με την συμφωνία άλλωστε ολοκληρώνεται η επένδυση που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία στην τεκίλα το 2008, όταν τότε είχε αγοράσει το 305 των μετοχών της Pernod.

Η αγορά τοποθετεί μεγάλες προσδοκίες στην τεκίλα. Αυτό έδειξε άλλωστε και η απόκτηση της Casamigos, της νεοφυούς επιχείρησης του George Clooney από την Diageo Plc έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Η Pernod Ricard SA, η οποία μαζί με τη Diageo αποτελούν τους μεγαλύτερους αποσταγματοποιούς παγκοσμίως έχει επίσης ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της αποκτώντας το σήμα Del Maguey τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider