Deutsche Telekom: Επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες θα φέρει το 5G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες θα φέρει το 5G

Η τεχνολογία 5G αναμένεται να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών εισάγοντας στην αγορά νέες υπηρεσίες και νέα μοντέλα αύξησης εσόδων σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

Το πρώην μονοπωλιακό γερμανικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών θα είναι σε θέση να βγάλει έσοδα από επενδύσεις δικτύου 5G παρέχοντας αποκλειστικές πλατφόρμες λογισμικού στους πελάτες σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας, από τα αυτοκίνητα μέχρι την υγειονομική περίθαλψη, δήλωσε ο Hoettges σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. Ως παράδειγμα μάλιστα ανέφερε ένα έξυπνο σύστημα στάθμευσης που βασίζεται σε αισθητήρες, το οποίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Deutsche Telekom, καταφέρνοντας έτσι να παίρνει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις.

«Δεν θα διαθέτουμε αποκλειστικά πακέτα δεδομένων – αλλά θα συμμετέχουμε στις λύσεις που προσφέρονται συνολικά», διευκρίνισε ο Hoettges στο περιθώριο της τεχνολογικής διάσκεψης της DLD στο Μόναχο. «Το οικοσύστημα μας τροποποιεί το μοντέλο λειτουργίας του κάνοντάς το συμμετοχικό από άποψη λύσεων αλλά και εσόδων».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Deutsche Telekom συγκαταλέγεται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που διερευνούν νέες δραστηριότητες - πέρα ​​από την απλή σύνδεση – ώστε να πάρει μέρος στις τεράστιες επενδύσεις που δρομολογούνται για τις εκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές που θα υπάρχουν στο μέλλον, το λεγόμενο Ιnternet of Τhings. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό τόσο η Deutsche Telecom όσο και ο κλάδος στο σύνολό του δείχνει να προχωρά με γοργούς ρυθμούς ώστε να προλάβει την εμπορική εκμετάλλευση των τεχνολογικών εφαρμογών που θα συνδεθούν άμεσα με τις γρήγορες ταχύτητες.

Σύμφωνα με το Ηoettges ο μέσος άνθρωπος έως το 2020 θα έχει στην κατοχή του τουλάχιστον έξι διασυνδεδεμένες συσκευές ενώ εκατομμύρια ηλεκτρονικές κάρτες SIM θα μετατρέπουν τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια και τα μηχανήματα σε ολόκληρη τη Γερμανία πιο έξυπνα.

Μετά την διευκρίνιση ότι η εταιρεία στρέφει αισθητά την προσοχή της στις υψηλές ταχύτητες και στις τεχνολογίες με τις οποίες αυτές συνδυάζονται, ο CEO της Deutsche Telecom σημείωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι αναγκαίο να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό νέα κυβέρνηση που υποστηρίζει την ψηφιακή βιομηχανία, ώστε η Deutsche Telekom και οι ευρωπαίοι συνομιλητές της να μπορέσουν να οδηγήσουν στο χώρο του Διαδικτύου καθώς ανταγωνίζονται με τους κινέζους και τους αμερικανούς ανταγωνιστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider