8 ρετρό γκάτζετ που επιστρέφουν (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
8 ρετρό γκάτζετ που επιστρέφουν (pics)

Καθώς πλησιάζουμε στην εποχή που κάποτε βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με έξυπνα σπίτια που δέχονται φωνητικές εντολές και αυτοκίνητα δεν χρειάζονται οδηγό, η νοσταλγία σπρώχνει το μυαλό μας συχνά πυκνά στο παρελθόν. Συσκευές που δεν πιστεύαμε ότι θα ξαναδούμε κυκλοφορούν ανανεωμένες, με όλα τα καλά της σύγχρονης τεχνολογίας, προσφέροντας όμως αυθεντικές ρετρό εμπειρίες. Ας δούμε οκτώ από αυτές.

Kodak Super 8

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1965 η κάμερα Super 8 έφερε επανάσταση στον κινηματογράφο, και οι περισσότεροι μεγάλοι σύγχρονοι σκηνοθέτες έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως σπουδαστές με μία από αυτές τις κάμερες στο χέρι. Εν έτει 2018 η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να ξαναπουλήσει κάμερα με φιλμ και να ζητήσει 2.500 – 3.000 δολάρια γι' αυτή. Και πού θα εμφανίσει κανείς το φιλμ; Απλό. Θα το στείλει στη Kodak, που θα το επεξεργαστεί και θα το ψηφιοποιήσει για λογαριασμό του.

Ultra Game Boy

Ελπίζουμε να έχετε φυλάξει τα παλιά σας cartridges, γιατί το αγαπημένο κλασικό Game Boy (φωτογραφία) επιστρέφει φέτος σε... τούρμπο έκδοση. Όχι από τη Nintendo, αλλά από τη Hyperkin, που θα κυκλοφορήσει το Ultra Game Boy της στα τέλη του καλοκαιριού με τιμή κάτω από 100 δολάρια. Με περίβλημα από αλουμίνιο, οπίσθιο ρυθμιζόμενο φωτισμό, στερεοφωνικά ηχεία και ενσωματωμένη μπαταρία με εξαώρη διάρκεια ζωής, είναι το Game Boy των παιδικών ή εφηβικών σας χρόνων, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Polaroid OneStep2

Για να γιορτάσει τα 80ά της γενέθλια τον περασμένο Οκτώβριο, η Polaroid αποκάλυψε τη OneStep2, μία καινούργια, αναλογική κάμερα των 99 δολαρίων, που χρησιμοποιεί τις νέες εκδοχές των κλασικών φιλμ Type-600 και iType. Είναι μέρος του αποκαλούμενου Impossible Project, που έχει σκοπό να επαναφέρει τις αυτόματες φωτογραφίες εκεί απ' όπου ξεκίνησαν, στο χαρτί.

Nokia 3310

Πέρυσι, η φινλανδική εταιρεία HMD Global Oy μας γύρισε στις αρχές της χιλιετίας με την επανακυκλοφορία του Nokia 3310, του τηλεφώνου που πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2000. Η συσκευή των 59 ευρώ (η ελληνική τιμή) κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα και, ναι, μπορείτε να παίξετε Φιδάκι.

BlackBerry KeyOne

Μπορεί η BlackBerry να μην κατασκευάζει πλέον η ίδια τα κινητά της, μπορεί να απέτυχε στις προσπάθειές της να πουλήσει συσκευές χωρίς πληκτρολόγιο, αλλά το KeyOne που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 αποτελεί μάλλον τη χρυσή τομή: και μεγάλη οθόνη και πλήρες QWERTΥ πληκτρολόγιο. Τον Αύγουστο κυκλοφόρησε η Black Edition και τον περασμένο μήνα λανσαρίστηκε μία bronze εκδοχή για πώληση εκτός ΗΠΑ. Οι συσκευές ξεκινάνε από 550 δολάρια, διαθέτουν 4GB μνήμης και 64GB αποθηκευτικού χώρου.

NES και SNES Classic Edition

Πρώτα κυκλοφόρησε η παιχνιδομηχανή NES Classic, με 30 ενσωματωμένα παιχνίδια, και έγινε ανάρπαστη στα τέλη του 2016. Ήταν ίδια με την πρώτη, κλασική κονσόλα της Nintendo, αλλά σε μέγεθος... μινιατούρας. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ήρθε η σειρά της πιο εξελιγμένης SNES Classic Edition, με 21 παιχνίδια, που επίσης ξεπούλησε. Πολλοί θέλησαν να θυμηθούν τα παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων, σε χαμηλή τιμή – τα 80 δολάρια είναι πολύ λιγότερα από τα 100 ευρώ που ζητούν στην Ελλάδα...

Ηχείο Luciano

Μπορεί να μην είναι πολλοί οι νοσταλγοί του γραμμοφώνου σήμερα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη New Black να το χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για το κεραμικό bluetooth ηχείο της. Κατασκευασμένο στην ιταλική πόλη Νόβε, διάσημη για τα κεραμικά της από τον 18ο αιώνα, το ηχείο Luciano είναι κατά τα άλλα υπερσύγχρονο. Σίγουρα δεν είναι φθηνό στα 590 ευρώ, αλλά υπάρχει και ακριβότερη εκδοχή από χρυσό 24 καρατίων, με 1.390 ευρώ.

Lofree Four Seasons Retro Mechanical Keyboard

Σας αρέσει το κλακ-κλακ-κλακ των πλήκτρων μιας κλασικής γραφομηχανής; Η Lofree σας δίνει την ευκαιρία να το απολαύσετε με το πληκτρολόγιό της, χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε τον Mac σας. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, στην τιμή των 74 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.