Τα ερωτικά ρολόγια των 300.000 ευρώ (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ερωτικά ρολόγια των 300.000 ευρώ (pics)

Στην Έκθεση Ρολογιών της Γενεύης, το περίπτερο της εταιρείας Ulysse Nardin θυμίζει περισσότερο φετίχ κλαμπ από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Σε περίοπτη θέση εκτίθεται το μοντέλο Classic Voyeur, στο καντράν του οποίου κινούνται τέσσερις γυμνές φιγούρες, μέσα σε ένα σαλόνι Λουδουβίκου 14ου, όπως επισημαίνει η εταιρεία. Οι δύο συνουσιάζονται και οι άλλες δύο κοιτούν πίσω από μία κουρτίνα.

Δεν είναι κάτι που θα περίμενες να δεις στην εμπορική έκθεση μιας βιομηχανίας 50 δισ. δολαρίων στην μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν εποχή. Κι όμως το Classic Voyeur είναι το τελευταίο δείγμα μιας σειράς ακατάλληλων για ανηλίκους ρολογιών από την ελβετική εταιρεία, με παράδοση αιώνων. Τα αναζητούν μετά μανίας οι συλλέκτες που έχουν βαρεθεί τα πιο συνηθισμένα μοντέλα της Ulysse Nardin, όπως το Marine Chronometer Torpilleur ή το Classico Jade.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ulysse Nardin αναθέρμανε το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κατηγορία ρολογιών χειρός, με απεικονίσεις στάσεων του Κάμα Σούτρα ή με τον Αδάμ, την Εύα και το φίδι. Φέτος σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 36 κομμάτια Classic Voyeur, το οποίο είναι και το πιο τεχνολογικά προηγμένο ερωτικό ρολόι της, με μηχανισμό ακριβείας minute repeater.

Το Classic Voyeur αρχίζει από τα 242.000 ευρώ για τη rose-gold εκδοχή του, ενώ το πλατινένιο μοντέλο μπορεί να διακοσμηθεί με 60 διαμάντια baguette, ανεβάζοντας την τιμή στα 306.000 ευρώ.

Ενώ και άλλες εταιρείες, ανάμεσά τους οι Breguet, Richard Mille και Blancpain, έχουν πειραματιστεί με ερωτικά ρολόγια, φρόντιζαν να τοποθετούν τις απεικονίσεις στο πίσω μέρος της κάσας, η Ulysse Nardin επιλέγει να τις φέρνει μπροστά. «Είμαστε πιο ανοιχτοί», δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πατρίκ Προυνιό. «Έχει πλάκα, και δεν περνάει κάποιο λάθος μήνυμα για τη σεξουαλικότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider