Το απόλυτο ηλεκτρικό supercar σχεδιάζει η Ferrari

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το απόλυτο ηλεκτρικό supercar σχεδιάζει η Ferrari

Ένα ηλεκτρικό supercar που θα κοντράρει την Tesla στην αγορά των πολυτελών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πρόκειται να κατασκευάσει η Ferrari, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Η ιταλική εταιρεία μεγαλώνει την γκάμα των μοντέλων της προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις, χωρίς όμως να χάσει την αποκλειστικότητα μιας μάρκας συνδεδεμένης με το ιταλικό ντιζάιν και τα σούπερ γρήγορα αυτοκίνητα. Ο Μαρκιόνε δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ότι η Ferrari θα κυκλοφορήσει και το πρώτο της SUV, που θα είναι το γρηγορότερο στην αγορά, στα τέλη του 2019 ή το 2020.

«Αν πρόκειται να κατασκευαστεί το απόλυτο ηλεκτρικό supercar, τότε η Ferrari θα το κάνει πρώτη», είπε ο Μαρκιόνε. «Ο κόσμος θαυμάζει ό,τι έχει καταφέρει η Tesla μέχρι σήμερα. Δεν θέλω να μειώσω αυτό που έκανε ο Ίλον Μασκ, αλλά θεωρώ πως είναι εφικτό για όλους μας».

Μία ηλεκτροκίνητη Ferrari θα έδινε στον Μαρκιόνε την ευκαιρία να κλέψει πωλήσεις και δημοσιότητα από τον Ίλον Μασκ, του οποίου τα Tesla Roadster και Model S δημιούργησαν την αγορά ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ο Μαρκιόνε (φωτογραφία) μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση ή την αυτόνομη οδήγηση όσο άλλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. «Θα το κάνουμε επειδή πρέπει να το κάνουμε», σχολίασε ο Mr. Ferrari. «Ενώ χρειάζεται ακόμη δουλειά, το νέο πλάνο για τις πρώτες Ferrari του 2019 θα περιλαμβάνει υβριδικά μοντέλα, και από εκεί η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτροκίνητα θα είναι απλή».

Το σχέδιο του Μαρκιόνε θα είναι το τελευταίο του στο τιμόνι της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ferrari επιθυμεί πωλήσεις που θα ξεφεύγουν από το όριο των 10.000 αυτοκινήτων ετησίως που η ίδια είχε θέσει στον εαυτό της, και στόχος, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είναι να διπλασιαστούν τα λειτουργικά κέρδη στα 2 δισ. ευρώ έως το 2022.

Ύστερα από πολλά χρόνια διατήρησης αποστάσεων από τις νέες τεχνολογίες, ο Μαρκιόνε θεωρεί ότι ήρθε ο καιρός για αλλαγή πλεύσης. Υπολογίζει ότι μέχρι το 2025 λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και προβλέπει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν λιγότερα από 10 χρόνια μπροστά τους για να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους και να επιβιώσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider