Οι Millennials κάνουν μόδα την «παραίτηση»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Millennials κάνουν μόδα την «παραίτηση»

Ιδιαιτέρως «ανήσυχη» με το εργασιακό της μέλλον αποδεικνύεται η νέα γενιά των ΗΠΑ, οι λεγόμενοι Millennials, καταφέρνοντας να μετατρέψουν τον τελευταίο καιρό την «παραίτηση» σε τάση.

Τουλάχιστον 3 εκατ. Αμερικανών παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους τον Δεκέμβριο του 2015, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Εργασίας.

Ο δείκτης παραίτησης, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ανθρώπων που παραιτήθηκαν από την εργασία τους σε σχέση με το συνολικό εργασιακό δυναμικό άγγιξε εξίσου το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 7 χρόνων.

Με ικανοποίηση δέχονται την εξέλιξη αυτή οι οικονομολόγοι, αφού όπως υποστηρίζουν αποτελεί σημάδι οικονομικής ανάπτυξης. Όταν οι άνθρωποι δεν μένουν στην ίδια δουλειά για μεγάλες χρονικές περιόδους του χρόνου, αποτελεί εξέλιξη όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την οικονομία.

Κάπως έτσι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της χώρας φαίνεται να αντιτίθεται κατηγορηματικά στο να περάσει τη ζωή του μπροστά από ένα και μόνο γραφείο.

Αναλυτικότερα, την τελευταία χρονιά, οι άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 34 ετών έγιναν ο μεγαλύτερος τομέας της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με το Pew Research Center. Μάλιστα η εργατική δύναμη των Millennials αναμένεται να μεγαλώσει περισσότερο, καθώς στα 53,3 εκατ. άτομα που την αποτελούν προστίθενται όχι μόνο οι νέοι που αποφοιτούν αλλά και οι νεαροί μετανάστες που φτάνουν στη χώρα.

Η πλειοψηφία των Millennials μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της Delloitte που πραγματοποιήθηκε σε 7.500 εργαζόμενους από 29 χώρες που έχουν γεννηθεί από το 1982 κι έπειτα, σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους στο εγγύς μέλλον.

Από αυτούς το 66% θα ήθελε να κάνει διαφορετική δουλειά σε πέντε χρόνια από σήμερα ή και νωρίτερα, το 44% θεωρεί πιθανό να παραιτηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, και το 25% δηλώνει ότι ήδη από το τρέχον έτος θα παραιτηθεί προς αναζήτηση νέας και πιο συμφέρουσας εργασίας.

Οι νέοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ αποδεικνύονται ελάχιστα πιο πιστοί από ότι οι νέοι άλλων χωρών. Μόνο το 29% είπε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην σημερινή εταιρεία για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Βέβαια τόσο οι Millennials όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοί τους δικαιολογημένα αισθάνονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές εργασίας τους. Τον Δεκέμβριο, οι κενές θέσεις εργασίας κατέγραψαν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο του 2000 όπου οι ανοιχτές θέσεις εργασίας έφτανα τις 5.670.000- αριθμός ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο του 2015 οι εργοδότες προσέλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από τον Νοέμβριο του 2006, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως η συγκυρία χαρακτηρίζεται ιδανική για κάποιον «εργασιακά ανήσυχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider