Το Twitter κάνει «lifting» και αναμένει αντιδράσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Twitter κάνει «lifting» και αναμένει αντιδράσεις

Με σκοπό να προσελκύσει νέους χρήστες και να αυξήσει τα έσοδα από τη διαφήμιση το Twitter αναμορφώνει το timeline του και ενώ μέχρι τώρα τα tweets εμφανίζονταν αποκλειστικά και μόνο με βάση τη χρονολογική σειρά, πλέον θα εμφανίζονται πρώτα τα πιο ενδιαφέροντα tweets. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δείχνει να αποτελεί ένα ρίσκο για το δημοφιλές δίκτυο καθώς η αλλαγή αυτή μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια ιδιαίτερα στους συχνούς χρήστες που έχουν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη τάξη πραγμάτων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πολλοί χρήστες θα προτιμούσαν να παραμείνει το site ως έχει, η διοίκηση γνωρίζει καλά ότι η μέχρι τώρα μορφή της σελίδας μπορεί να μην είναι και τόσο φιλική για τους καινούριους χρήστες ή για όσους δεν την χρησιμοποιούν και πολύ συχνά. Και θεωρεί ότι εξαιτίας του μεγάλου όγκου πληροφοριών που περνούν από τη σελίδα είναι επίφοβο να μην δει κάποιος τα πιο σημαντικά, ανέφερε το Twitter την Τετάρτη σε μια ανάρτηση στο blog του. Παράλληλα, ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή έχει περάσει από δοκιμές μηνών σε χρήστες και διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος αντιδρά περισσότερο όταν βλέπει τα καλύτερα tweets.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι ο κόσμος που χρησιμοποίησε το νέο αυτό στοιχείο συνηθίζουν να «tweetαρουν» όλο και περισσότερο, κάτι που είναι καλό για όλους μας».

Τον «αέρα ανανέωσης» τον έφερε στην εταιρεία ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jack Dorsey, σε μια προσπάθεια να αναμορφώσει το Twitter προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των νέων χρηστών και να προσελκύσει περισσότερες διαφημίσεις. Η εταιρεία αναγνωρίζει το ρίσκο και αναμένει ότι θα υπάρξει ένα «μούδιασμα» στις αρχικές αντιδράσεις. Η ανακοίνωση της αλλαγής έγινε το βασικό θέμα συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Dorsey προσπάθησε να «κατευνάσει τα πνεύματα» με μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι «ποτέ δεν σχεδιάσαμε να αλλάξουμε την κατανομή των tweets στο timeline». Και από τεχνικής άποψης, δεν λέει ψέματα. Όντως τα πιο δημοφιλή tweets θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά απλά δεν θα εμφανίζονται όλα. Μόλις οι χρήστες θα βλέπουν τα πιο δημοφιλή tweets το timeline θα επανέρχεται στην συνήθη του μορφή ενώ οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να διατηρήσουν την παλιά μορφή του timeline αν το επιθυμούν. Τα δημοφιλή tweets θα επιλέγονται με κριτήριο την προηγούμενη δραστηριότητα των χρηστών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν λογαριασμούς με τους οποίους αλληλεπιδρούν αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.

Το νέο design στοχεύει στο να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος θα βλέπει αναρτήσεις από άλλους συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών που προωθεί το Twitter. Στο σύστημα θα ενσωματωθεί ό,τι νεότερο υπάρχει στην τεχνολογία ενώ θα υπάρχει και τομέας στον οποίο θα «φυλάσσονται» τα tweets που δεν είδε κάποιος επειδή δεν ήταν συνδεδεμένος κλπ («while you were away»). Πολλοί θεωρούν ότι τώρα το Twitter θα μοιάζει πιο πολύ στο Facebook το οποίο προχώρησε σε αντίστοιχες τροποποιήσεις κατά τα τελευταία χρόνια .

Βέβαια, οποιαδήποτε αντίδραση στην αλλαγή του Twitter αναμένεται να είναι βραχείας διαρκείας καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο . Ωστόσο, η ανάπτυξη για την εταιρεία αναμένεται ότι θα ακολουθήσει πιο αργούς ρυθμούς ενώ οι μετοχές της έπεσαν 38% φέτος ξεπερνώντας την περυσινή πτώση η οποία έφθασε στο 35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider