Απότομη προσγείωση για τα Angry Birds

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απότομη προσγείωση για τα Angry Birds

Το ένα πέμπτο της χρηματιστηριακής της αξίας έχασε σε μια συνεδρίαση η Rovio, η δημιουργός εταιρεία του δημοφιλούς παιχνιδιού για κινητά Angry Birds. Και αυτό γιατί τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο δεν ικανοποίησαν καθόλου τους επενδυτές.

Μάλιστα οι αναλυτές χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Rovio «πλήρη απογοήτευση» με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να πέσουν κατά παραπάνω από 20%.

H FIM δήλωσε ότι οι κακές οικονομικές επιδόσεις οφείλονταν «στις επενδύσεις που έγιναν για τη διεύρυνση των χρηστών και στην ταυτόχρονη μείωση των εσόδων». H Roviο ξόδεψε 22,2 εκατ. ευρώ σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους χρήστες στα παιχνίδια της το προηγούμενο τρίμηνο, περίπου το τετραπλάσιο ποσό απ’ αυτό που ξόδεψε ένα χρόνο πριν. Αυτό μείωσε την κερδοφορία με το Ebitdaτης εταιρεία να πέφτει κατά 29% στα 6,1 εκατ. ευρώ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Κάτι Λεβοράντα δήλωσε ότι η μείωση της κερδοφορίας ήταν αναμενόμενη και υπολογισμένη στην στρατηγική επέκτασης της εταιρείας. Οι επενδύσεις θα αποδώσουν σε οχτώ με δέκα μήνες, είπε η ίδια.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg δήλωσαν ότι οι μετοχές της εταιρείας θα ανακάμψουν. Όλοι τους συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αγοράσουν μετοχές της Rovio. Η μέση τιμή στόχος δείχνει ότι οι μετοχή της μπορεί να ανέβει έως και κατά 40% κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Οι εταιρείες παιχνιδιών όπως η Rovio χρειάζονται μια σταθερή παραγωγή νέων ιδεών για να πείθουν τους παίχτες να ξοδεύουν περισσότερα στα παιχνίδια τους. Η φινλανδική εταιρεία έχει ήδη χρησιμοποιήσει γνωστά franchises όπως το Star Wars, ενώ έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και την γνωστή μασκότ των Iron Maiden, Eddie στα παιχνίδια της. Πέρσι κυκλοφόρησε μια ταινία που έκοψε περίπου 350 εκατ. δολάρια και ετοιμάζεται για την συνέχεια της το 2019.

Όμως, όλες αυτές οι επιτυχίες συνδέονται με τα Angry Birds, και η Rovio πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να επαναλάβει όλες αυτά τα επιτεύγματα και με άλλους τίτλους παιχνιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider