Έρχονται κινητά με μπαταρία που θα διαρκεί μια εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται κινητά με μπαταρία που θα διαρκεί μια εβδομάδα

Μια βρετανική εταιρεία κατασκευής κυψελών καυσίμου ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα τα οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να τα φορτίζουν μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Η Intelligent Energy, η οποία αποτελεί μια αναδυόμενη επιχείρηση στον κλάδο της κατασκευής smartphones θα χρηματοδοτήσει με 7,6 εκατ. δολάρια την ανάπτυξη μιας αρκετά μικρής κυψέλης καυσίμου η οποία θα μπορεί να ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια και το μόνο υποπροϊόν που παράγει είναι οι υδρατμοί. Αυτή η μεθοδολογία αναπτύσσεται ταχέως σε μεγαλύτερη κλίμακα από παραγωγούς ενέργειας στη λιανική και για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες σε επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων επίπλων όπως είναι τα Ikea και η τράπεζα επενδύσεων Morgan Stanley, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να διασφαλίσουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό τους.

«Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου στις κινητές συσκευές προσφέρει μια λύση στο σύνηθες πρόβλημα του χρόνου ζωής της μπαταρίας», αναφέρει ο Julian Hughes, στέλεχος της Intelligent Energy σε σχετική ανακοίνωση. «Η καινοτομία στις μπαταρίες του κινητών είναι εκ των ων ουκ άνευ τη στιγμή που οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί όταν πρόκειται για την επιλογή κινητού τηλεφώνου».

Το πρώτο κινητό τέτοιας τεχνολογίας πιθανολογείται ότι θα βγει στην αγορά –αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα-σε δύο χρόνια όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Henri Winand. «Θεωρούμε ότι η επαναστατική αυτή εφαρμογή ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων και δεν αποτελεί ένα απλό κατασκεύασμα φιλόδοξων ερευνητών», προσθέτει ο Winand.

H εταιρεία Intelligent Energy εδρεύει στο Λόουμποροου της Κεντρικής Αγγλίας και έχει διαγράψει μια μακρά πορεία στην έρευνα στον κλάδο της ενέργειας η οποία ξεπερνά τα 25 έτη ενώ έχει κατοχυρώσει πάνω από 1.000 πατέντες. Εκτός από την ενασχόληση με το νέο project για τα κινητά έχει ασχοληθεί και με εφαρμογές για μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταξί ενώ έχει συνεργαστεί και με την Boeing για τη χρήση κυψελών καυσίμου από το πρώτο αεροσκάφος επάνω στο πρώτο επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο βασίζεται στις κυψέλες καυσίμων.

To συμβόλαιο συνεργασίας που θα υπογράψει η Intelligent Energy με την εταιρεία κινητών θα επιτρέψει περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτότυπου αυτού κινητού και όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές τους, η συσκευή ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ανθρώπων που οι συνθήκες διαβίωσής τους δεν επιτρέπουν πρόσβαση σε κάποιο ενεργειακό δίκτυο, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Αφρικής.

Ακόμη, η επιχείρηση εκτός από τη χρήση υδρογόνου στα μέσα μεταφοράς έχει κατασκευάσει και συστήματα που χρησιμοποιούνται σε πύργους ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία ενώ τον περασμένο μήνα υπέγραψε μια δεσμευτική επιστολή προθέσεως για να κατασκευάσει drones που κινούνται με υδρογόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider