Έσοδα ένα δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο για την Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσοδα ένα δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο για την Airbnb

Σε επικερδή τροχιά παραμένει η Αirbnb η οποία παρουσίασε έσοδα 1 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία και οι οποίες γνωρίζουν τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η εταιρεία διαμοιρασμού κατοικιών διατήρησε σταθερά τα κέρδη προ φόρων για τους τελευταίους 17 μήνες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν παρότι έγινε κερδοφόρα μόλις το δεύτερο μισό του 2016.

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο η Morgan Stanley δημοσίευσε μια αναφορά σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη της Αirbnb επιβραδύνεται. Οι αναλυτές βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε μια διαδικτυακή μελέτη σχεδόν 4.000 καταναλωτών από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η οποία όμως δεν περιλαμβάνει τις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, που αναπτύσσονται ταχύτατα το τελευταία διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανάπτυξη της Airbnb σε αυτές τις δύο περιοχές ήταν αυτή που συνέβαλε ώστε η εταιρεία να παρουσιάσει 60% περισσότερες κρατήσεις από την προηγούμενη χρονιά, ανέφεραν οι πηγές. Αναλυτικότερα η Ασία είδε μια αύξηση της τάξης του 80% στις ενοικιάσεις κατοικιώς σε σχέση με πέρυσι ενώ 150% αύξηση ενοικιάσεων κατέγραψε η Λατινική Αμερική.

Τόσο το κέρδος όσο και τα έσοδα και η ανάπτυξη αποτελούν σημαντικές μετρήσεις για την εννιάχρονη τουριστική startup , η οποία πιέζεται να αιτιολογήσει τις εκτιμήσεις για αποτίμηση που αγγίζει τα 31 δισ. δολάρια. Αξίζει αν υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το στέλεχος της Airbnb, Brian Chesky, η εταιρεία ετοιμάζεται για την δημόσια εγγραφή της του χρόνου.

Πέρα από την παγκόσμια επέκτασή της, η επιχείρηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο πειραματίζεται και με νέες κατηγορίες προϊόντων πολυτελείας, εμπειρίες ξεναγήσεων και άλλα. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πέρυσι η Airbnb εισήγαγε νέες υπηρεσίες βάσει των οποίων μπορεί κανείς να κλείσει μοναδικές σε κάθε περιοχή εμπειρίες, όπως συλλογή μανιταριών, μαθήματα κατασκευών τοπικών προϊόντων, ξεναγήσεις από ντόπιους σε δρώμενα της περιοχής και άλλα ενώ τον Φεβρουάριο εξαγόρασε την Luxury Retreats, μια εταιρεία ενοικίασης πολυτελών ανά τον κόσμο κατοικιών. Το μέγα εύρος των επιχειρήσεών της σχεδιάζεται έτσι ώστε να κάνει την airbnb μια πλήρως ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εταιρεία η οποία θα μπορεί μελλοντικά να συγκριθεί με την Priceline και την Expedia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider