Νέο γιγαντιαίο κατάστημα στο Λονδίνο ανοίγει η Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο γιγαντιαίο κατάστημα στο Λονδίνο ανοίγει η Samsung

Το ανοιγμα ενός νέου καταστήματος - εκθεσιακού χώρου στην περιοχή King's Cross του Λονδίνου, το οποίο θα χρησιμεύει ως «βιτρίνα» για να νέα προϊόντα τεχνολογίας που αναπτύσσει, σχεδιάζει η Samsung Electronics Co. με στόχο να συναγωνισθεί σθεναρά την Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, μάλιστα, αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για τη μίσθωση του τελευταίου ορόφου του εμπορικού κέντρου Coal Drops Yard, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Thomas Heatherwick, δήλωσαν δύο πηγές στο Bloomberg ζητώντας να μην κατονομαστούν..

Ο χώρος, κάτω από την καμπυλωτή στέγη του πρώην βικτοριανού καταστήματος, θα μοιάζει σε στυλ με τον χώρο Samsung 837 στην περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης, τον οποίο η εταιρεία δεν περιγράφει ως κατάστημα αλλά ως hub ιδεών και εξελίξεων που εμπεριέχει όλες τις συσκευές τελευταίας τεχνολογίας της.

Ερωτηθείς μια εκπρόσωπος της Argent Property Development Services LLP, η οποία είναι υπεύθυνη για το εμπορικό κέντρο της King's Cross Central Limited Partnership, αρνήθηκε να σχολιάσει, το ίδιο και ο εκπρόσωπος της Samsung.

Ωστόσο το άνοιγμα ΄πολυτελών καταστημάτων δεν είναι άγνωστη έννοια στις τεχνολογικές εταιρείες. Microsoft Corp. και Samsung τον τελευταίο καιρό ανοίγουν παρόμοιους χώρους σε όλο τον κόσμο μιμούμενες τα βήματα της Apple Inc., η οποία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πολυτελών καταστημάτων για να συστήσει εαυτόν ως τεχνολογική εταιρεία πολυτελείας με μεγάλα περιθώρια κέρδους. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα η Microsoft επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στο Oxford Circus του Λονδίνου, κοντά στο κατάστημα της Apple στη Regent Street.

Με γοργά βήματα προχωρά και ο σχεδιασμός της νέας πανεπιστημιούπολης της Alphabet Inc. στο Λονδίνο, συμβάλλοντας στο να μετατραπεί το King's Cross από μια βιομηχανική περιοχή σε ένα μοντέρνο εμπορικό σταυροδρόμι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χώρος που σχεδιάζει να ανοίξει η Samsung στο Λονδίνο είναι παρόμοιος με το κατάστημα της Apple στην Regent Street. Το εμπορικό κέντρο Coal Drops Yard, προγραμματίζεται να ανοίξει τον Οκτώβριο του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider