Πλέον δεν είναι αρκετό να έχεις το μεγαλύτερο πλοίο, μια εταιρεία πρέπει να κερδίσει και τον πόλεμο της τεχνολογίας για να κάνεις την διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν θα ξεκινήσει τα ταξίδιά του το Απρίλιο του 2018 το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου θα είναι πέντε φορές το μέγεθος του Τιτανικού σε όγκο και θα έχει 2.774 καμπίνες σε 16 καταστρώματα, ενώ θα διαθέτει μια σειρά από καινοτομίες.

Το νέο εγχείρημα της Royal Caribbean με την ονομασία Symphony of the Seas θα διαθέτει μεταξύ άλλων μπάρμαν – ρομπότ, μια τσουλήθρα ύψους 10 ορόφων καθώς και μια διπλή οικογενειακή σουίτα με το δικό της σινεμά και ένα τοίχο φτιαγμένο από Lego.

Διαθέτει επίσης και την μεγαλύτερη πίστα για laser tag στην θάλασσα, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα αίσθηση περιπέτειας και να προσφέρουμε την απόλυτη οικογενειακή απόδραση», αναφέρει ο Μαίκλ Μπέιλι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International.

Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κρουαζιερόπλοιο στοχεύουν στις μικρούς ταξιδιώτες. Η οικογενειακή σουίτα επιφάνειας 135 τμ έχει μια τσουλήθρα που ξεκινά από το παιδικό δωμάτιο και φθάνει στο σαλόνι, έναν τοίχο με Lego , ένα τραπέζι μπιλιάρδου φιλικό για παιδιά, τζακούζι και τέλος ένα ιδιωτικό σινεμά με μηχανή ποπ κορν και όλες τις τελευταίες παιχνιδομηχανές.

Η Royal Caribbean δεν έχει ανακοινώσει το κόστος για την συγκεκριμένη σουίτα αλλά έχει πει ότι θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι οχτώ άτομα. Η σουίτα έρχεται μαζί με τον δικό της προσωπικό μπάτλερ, που η εταιρεία ονομάζει Royal Genie.

Τα Τζίνι της εταιρείας είναι άνθρωποι σε αντίθεση με τους μπάρμαν που θα δουλεύουν στο Βιονικό Μπαρ, το οποίο εξάλλου διαθέτουν και τα υπόλοιπα τρία κρουαζιερόπλοια τύπου Oasis της Royal Caribbean. Οι μηχανικοί mixogolists, μπορούν να φτιάξουν κοκτέιλ από 30 διαφορετικά ποτά και 21 χυμούς και αναψυκτικά.

Το βάρος πέφτει φυσικά στην ψυχαγωγία. Στο κρουαζιερόπλοιο θα «ανεβαίνουν» δύο μιούζικαλ, ένα σόου ακροβατικών και ένα καταδύσεων αλλά και ένα καλλιτεχνικού πατινάζ. Επιπλέον το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει μεταξύ άλλων περισσότερα από 20 εστιατόρια, ένα comedy club, νεροτσουλήθρες, εξομοιωτές σερφινγκ και ένα γήπεδο μίνι γκολφ.  

Το Symphony θα περάσει το καλοκαίρι στη Μεσόγειο και τον επόμενο Νοέμβριο θα πάει στο Μαϊάμι όπου θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στην Καραϊβική.