Οι παράδεισοι της Καραϊβικής που προτιμά το jet set

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι παράδεισοι της Καραϊβικής που προτιμά το jet set

H Καραϊβική είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός των κροίσων, μετά την Ευρώπη: σχεδόν οι μισοί από τους πλουσιότερους του πλανήτη σχεδιάζουν διακοπές σε κάποιο από τα 7.000 παραδεισένια νησιά για τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Το σίγουρο είναι δεν θα δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα στα μέτρα τους –τα τελευταία χρόνια, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και συγκροτήματα με βίλες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο σύμπλεγμα των ειδυλλιακών τροπικών νησιών.

Ακολουθεί η κατάταξη με τους 17 πιο δημοφιλείς παραδείσους που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά –και το πορτοφόλι– του 5% των πλουσιότερων Αμερικανών τουριστών:

1. Μπαχάμες

Μπορεί οι Μπαχάμες να θεωρούνται τουριστικός προορισμός, το σύμπλεγμα των 700 νησιών αποτελεί διαχρονική αξία μεταξύ των εύπορων τουριστών που λατρεύουν το ψάρεμα ή το «ψάρεμα» πολυτελών ακινήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας είναι οι Johnny Depp, Nicholas Cage, Shakira, Roger Waters και Eddie Murphy.

2. Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι

Στο Σαιντ Κρουά, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, βρίσκουν καταφύγιο γνωστές προσωπικότητες του διεθνούς jet set, όπως είναι η παρουσιάστρια Martha Stewart και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden. Εκτός από το ανόθευτο φυσικό κάλλος, τα συγκεκριμένα νησιά θεωρούνται και τα ασφαλέστερα της Καραϊβικής Θάλασσας.

3. Ανγκουίλα

Αυτό το μικροσκοπικό «μποέμικο» νησί είναι διάσημο για τις επιλογές που προσφέρει στους λάτρεις των καλών εστιατορίων: διαθέτει 100 πολυβραβευμένα εστιατόρια. Και για τους πιο… αναγνωρίσιμους, η Ανγκουίλα υπόσχεται πλήρη μυστικότητα.

4. Άγιος Μαρτίνος

Και σε αυτόν τον παράδεισο, το φαγητό αποτελεί σημαντικό δέλεαρ, σύμφωνα με την Kimberly Wilson-Wetty, διευθύντρια του αμερικανικού ταξιδιωτικού γραφείου Valerie Wilson Travel. Ο Άγιος Μαρτίνος, όμως, έχει και μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα κρατιδίων «δύο σε ένα»: η γαλλική και η ολλανδική αποικία συνεργάζονται άψογα και προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες σε ένα ενιαίο πακέτο.

5. Νησιά Κέιμαν

Μπορεί τα συγκεκριμένα νησιά να έχουν γίνει διάσημα ως φορολογικοί παράδεισοι, αλλά στην περίπτωση αυτή ισχύει το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Αγαπημένος προορισμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη που μαζί με τις διακοπές κάνουν και… business.

6. Αρούμπα

Πρόκειται για μια νησιωτική πετρελαιοπαραγωγός χώρας με διάσημα φυσικά κάλλη. Τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα «αναζωογόνησης και εξωραϊσμού» ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων αναβάθμιση των αεροδρομίων και ξενοδοχειακών υποδομών στοχεύοντας –που αλλού– που έχοντες και κατέχοντες.

7. Τερκς και Κέικος

Για να φτάσετε σε αυτόν τον εξωτικό προορισμό μπορείτε να πάρετε απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη. Στα γραφικά νησάκια συρρέουν πολλοί εξέχοντες της κατηγορίες «rich and famous», καθώς ο συγκεκριμένος προορισμός προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για δημόσιες σχέσεις.

8. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Τα 60 νησιά του συμπλέγματος περικυκλώνουν θαλαμηγοί και ιστιοπλοϊκά σκάφη από κάθε γωνιά του πλανήτη για να απολαύσουν τη μοναδική αίσθηση ρομαντισμού και φυσικού κάλλους μιας «άλλης εποχής».

9. Πουέρτο Ρίκο

Εκτός από τη φημισμένη συνοικία Viejo San Juan, υπάρχουν πολύ λόγοι να επισκεφτεί κάποιος το μικρότερο από τα νησιά των Μεγάλων Αντίλλων. Ενθουσιασμένοι θα μείνουν οι λάτρεις του γκολφ, καθώς εδώ θα βρουν εξαιρετικά θέρετρα γκολφ, ενώ οι παραλίες του νησιού συναγωνίζονται επάξια των νησιά του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.

10. Βερμούδες

Η βρετανική αποικία με τη ροζ άμμο θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους αμερικανικούς αγώνες ιστιοπλοΐας America’s Cup το 2017. Τα γνωστά νησιά αποτελούν, επίσης, ιδανική επιλογή για αγορά εξοχικού –όπως έχουν αποδείξει ο John Lennon και ο David Bowie.

11. Άγιος Βαρθολομαίος

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το πρωτοκλασάτο θέρετρο δεν καταλαμβάνει κάποια από τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες τους στους εύπορους επισκέπτες το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel Le Toiny, καθώς και το ολοκαίνουργιο Le Cheval Blanc. Η Wilson-Wetty παρομοιάζει το νησί με τη «Γαλλία της Καραΐβικής»: διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια, εξαιρετικά μπαρ και έντονη νυχτερινή ζωή», εξηγεί.

12. Δομινικανή Δημοκρατία

Γνωστό και ως Άγιος Δομίνικος, το εν λόγω κρατίδιο της καραϊβικής ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο χάρη στην οικογένεια Kardashian και συγκεκριμένα όταν τα διάσημα μέλη της αποφάσισαν να παραθερίσουν στο Casa de Campo το 2012.

13. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Παρότι σχετικά άγνωστο, αυτό το κρατίδιο έχει κλέψει την καρδιά γνωστών σταρ, όπως η Oprah και η Meryl Streep. Αν και είναι το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου, δεν του λείπει τίποτα: διαθέτει γήπεδα γκολφ, μπαρ, εστιατόρια, καζίνο και, φυσικά, υπέροχες παραλίες.

14. Τζαμάικα

Είναι ο πλέον κατάλληλος προορισμός για επιχειρηματίες, μεταξύ των νησιών της Καραϊβικής, αλλά έχει θλιβερό ρεκόρ καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το βάρος της προσέλκυσης των εύπορων τουριστών πέφτει στα λίγα πολυτελή ξενοδοχεία όπως το Goldeneye και το Half Moon, αλλά αυτά δεν αρκούν.

15. Αγία Λουκία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα γήινου παραδείσου με ελλιπείς υποδομές: μπορεί τα φυσικά κάλλη να περισσεύουν σε αυτό το νησιωτικό κράτος, αλλά αν δεν εάν δεν κτιστούν περισσότερα πρωτοκλασάτα καταλύματα, όπως το Viceroy Sugar Beach και το Jade Mountain, δεν θα αναρριχηθεί στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης.

17. Μπαρμπάντος

Θεωρείται πιο «παλιομοδίτικος» προορισμός αλλά το σίγουρο είναι ότι διαθέτει προσωπικότητα. Όπως και η Αγία Λουκία, χρειάζεται περισσότερα ξενοδοχεία που θα προσελκύσουν τους εκατομμυριούχους ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider