Ρίο ντε Τζανέιρο κινδυνεύει να γίνει το Λονδίνο...

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίο ντε Τζανέιρο κινδυνεύει να γίνει το Λονδίνο...

Το ίδιο πυκνοκατοικημένο με το Ρίο Ντε Τζανέιρο ή ακόμα και με την Μπανγκόγκ κινδυνεύει να γίνει το Λονδίνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης διακομματικής έκθεσης που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδελεχή σχεδιασμό σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανάπτυξη εκτός ορίων της πόλης.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού του Λονδίνου προσδιόρισε τις επιλογές και τις επιπτώσεις μιας μελλοντικής ανάπτυξης και συνέταξε μια έκθεση για όποιον κερδίσει τις δημαρχιακές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το Λονδίνο, ο πληθυσμός του οποίου πέρυσι ξεπέρασε το προηγούμενο ανώτατο όριο των 8.600.000 κατοίκων που είχε το 1939, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατ. άτομα μέχρι το 2031.

Για να μπορέσει να φιλοξενήσει τέτοια πληθυσμιακή ανάπτυξη, η πόλη θα πρέπει να χτίζει τουλάχιστον 49.000 σπίτια το χρόνο, την ώρα που η ικανότητα ανοικοδόμησης φτάνει μόνο τις 42.000 σπίτια το χρόνο

Η επιτροπή αρνήθηκε να προσφέρει συστάσεις. «Το να στεγάσεις έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση» ανέφερε ο Nicky Gavron, ο πρόεδρος της Επιτροπής στην εισαγωγή της έκθεσης.

«Δεν είναι μόνο το που θα χτίσουμε τα 50.000 νέα σπίτια που απαιτούνται κάθε χρόνο. Αλλά και το κατά πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τα μέσα μεταφοράς, που θα εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις , τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα καταστήματα. Και σίγουρα πως θα καταφέρουμε εν τέλει να προστατέψουμε τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου , ώστε να βελτιώσει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο Λονδίνο» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider