Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τώρα πουλάει και «τοξικά» παράγωγα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τώρα πουλάει και «τοξικά» παράγωγα

O Κριστιάνο Ρονάλντο αν και αδιαμφισβήτητος άρχοντας των γηπέδων δεν έχει δείξει να τα πηγαίνει τόσο καλά με τα οικονομικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα που έχει ανά καιρούς με την εφορία. Τώρα ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με μια εταιρεία που προωθεί τον απόλυτο «επενδυτικό τζόγο» υψηλού κινδύνου, χρησιμοποιώντας προϊόντα που δεν είναι παράνομα αλλά σίγουρα κινούνται σε αυτό που αποκαλούμε «γκρίζα ζώνη».

Ήταν 2 Αυγούστου όταν ο Κριστιάνο Ρονάνλτο έστειλε ένα περίεργο μήνυμα στους 59 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter: «Είμαι χαρούμενος με την νέα μου συνεργασία με την @EXNESS», έγραφε. Σε άλλου του μήνυμα αναμετάδωσε μια δήλωση από την Exness Group, την οποία εξυμνούσε για το πως «προσφέρει στον κόσμο», «παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας» και «διαθέτει μια κουλτούρα κοινωνικής υπευθυνότητας».

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές πιθανότατα διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις. Ο νέος χορηγός του Ρονάλντο, είναι μια διαδικτυακή μεσιτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο που ασχολείται με την διαπραγμάτευση παράγωγων προϊόντων. Η Exness Group, επιτρέπει στους πελάτες της να πραγματοποιούν επενδυτικά στοιχήματα με «μόχλευση» αυξάνοντας κατά πολύ τα πιθανά κέρδη τους αλλά βέβαια και τις πιθανές ζημιές.

Η μόχλευση επιτρέπει στους πελάτες να καταθέτουν μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής αξίας των συναλλαγών τους. Η εταιρεία χρηματοδοτεί το υπόλοιπο του στοιχήματος με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο. Έτσι με λίγα χρήματα από την τσέπη τους οι πελάτες μπορούν να δανειστούν έως και το 500πλάσιο του ποσού που «επενδύουν», και αν κάτι πάει έστω και λίγο στραβά βρίσκονται χρεωμένοι με υπέρογκα ποσά.

Για παράδειγμα ένα πελάτης με 1.000 ευρώ στον λογαριασμό του στοιχηματίζει ότι το ευρώ θα κερδίσει έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Η εταιρεία προσφέρει μόχλευση 400 φορές το ποσό του πελάτη, ανεβάζοντας το σχετικό στοίχημα στα 400.000 ευρώ. Αν το ευρώ κερδίσει 0,1% ο πελάτης κερδίζει 400 ευρώ. Αν το ευρώ υποχωρήσει κατά το ίδιο ποσοστό ο πελάτης χάνει 400 ευρώ ή περίπου το 40% της αρχικής του κατάθεσης. Όμως αν το ευρώ υποχωρήσει κατά 1% ο πελάτης χάνει τα 1.000 ευρώ που είχε και καταλήγει να χρωστάει και άλλα 3.000 ευρώ.

Πολλές ρυθμιστικές Αρχές έχουν ταχθεί κατά αυτών των πρακτικών, θεωρώντας πως παγιδεύουν τον απλό ιδιώτη επενδυτή σε μεγάλα στοιχήματα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε οι πελάτες τέτοιων εταιρειών στην Ισπανία έχασαν λεφτά σε ποσοστό 82%.

Βέβαια ο Ρονάλντο δεν είναι ο μόνος που έχει συνεργασία με εταιρείες αυτού του είδους. Και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συμφωνία με την Exness Group, ενώ η ίδια εταιρεία είναι σπόνσορας της Red Bull Racing εδώ και πολλά χρόνια. Συνεργασίες με εταιρείες όπως η Exness Group έχουν και άλλοι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί όμιλοι, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάνστεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider