Κινητό με ασύρματη φόρτιση σχεδιάζει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινητό με ασύρματη φόρτιση σχεδιάζει η Apple

Την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των κινητών της τηλεφώνων ετοιμάζεται να λανσάρει η Apple, ακόμη και εντός της επόμενης χρονιάς.

Η εταιρεία μαζί με τους συνεργάτες της σε ΗΠΑ και Ασία βρίσκονται κοντά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα τους επιτρέψει την φόρτιση των iPhone και iPads μακριά από τα σημεία φόρτισης, δήλωσαν γνώστες της κατάστασης που διατήρησαν την ανωνυμία τους.

Η εταιρεία καλείται να ξεπεράσει περιορισμούς στη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας όπως η απώλεια ενέργειας λόγω της απόστασης. Η απόδοση της μεταφοράς ενέργειας από τον μεταδότη στην συσκευή μειώνεται όσο μεγαλώνει η απόσταση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ώρα φόρτισης.

Με περισσότερο από τα δύο τρίτα των ετήσιων εσόδών της να προέρχονται από τα κινητά και τα tablets η Apple αναζητεί νέους τρόπους που θα της επιτρέψουν να πουλήσει τα προϊόντα της με υψηλότερη τιμή σε μια αγορά που χάνει την δυναμική της.

Ανταγωνιστές της Apple, όπως η Samsung και η Sony έχουν ήδη κυκλοφορήσει κινητά με ασύρματη φόρτιση, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι κοντά στην βάση φόρτισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider