Η Volvo διπλασιάζει την επένδυσή της στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Volvo διπλασιάζει την επένδυσή της στις ΗΠΑ

Η Volvo είναι τόσο φιλόδοξη που σχεδιάζει να επεκτείνει το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ πριν καν ακόμα το τελειώσει.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διπλασιάσει την επένδυση της στο εργοστάσιο συναρμολόγησης κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα φθάνοντας την στο 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η επιπλέον επένδυση θα δημιουργήσει 1.900 νέες θέσεις εργασίας επιπλέον των 2.000 θέσεων που σχεδιαζόντουσαν αρχικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή τα σχέδια της εταιρείας δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Η Volvo επεκτείνει με γρήγορους ρυθμούς την παραγωγή αυτοκινήτων καθώς στοχεύει στις 800.000 πωλήσεις ελαφριών οχημάτων μέχρι το 2020, περίπου 50% περισσότερες από το περσινό ρεκόρ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις φέτος μέχρι τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 8,7% φθάνοντας τις 359.798. Οι παραδόσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 7,3%.

Στις ΗΠΑ το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 7,3% αν και η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει ότι θα διορθωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Από τότε που η κινεζική Geely Holdings Group αγόρασε την εταιρεία από την Ford Motor το 2010, η Volvo κινείται γρήγορα για να προσαρμοστεί στις αλλαγές που βιώνει η βιομηχανία. Χρόνια γνωστή για την ασφάλεια των επιβατών, η εταιρεία έχει αποκτήσει ηγετική θέση στα υποβοηθούμενα συστήματα οδήγησης και στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Τον Ιούλιο η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι στο μέλλον όλα τα αυτοκίνητα που θα παράγει θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά.

Η επιπλέον επένδυση στις ΗΠΑ θα κατευθυνθεί στη δημιουργία μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Τσάρλεστον, The Post and Courier. Η προσθήκη της νέας γραμμής δεν θα καθυστερήσει την παραγωγή των S60, ανέφερε η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider