Στους έξι πλουσιότερους του κόσμου ο Zuckerberg

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους έξι πλουσιότερους του κόσμου ο Zuckerberg

Η «χρυσή εξάδα» των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη απέκτησε το νεώτερο –σε ηλικία– μέλος της, το οποίο δεν είναι άλλο από τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Την Τετάρτη, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου και ρίγη συγκίνησης πλημμύρισαν τους επενδυτές –ιδίως όσους έχουν τις μετοχές τους στο χαρτοφυλάκιό τους. Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 52% στα 5,84 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 1,56 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπερνούν πλέον τα 1,59 δισ. εκατομμύρια –ένα δολάριο για κάθε χρήστη, δηλαδή.

Περισσότερο κερδισμένος βγαίνει, φυσικά, ο εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος είδε την προσωπική του περιουσία να εκτοξεύεται στα 1,2 δισ. δολάρια το 2015, εκτοπίζοντας από την έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων τον David Koch της ομώνυμης παντοδύναμης οικογένειας βιομηχάνων στις ΗΠΑ.

Στις θέσεις πάνω από τον «Mr. Facebook» βρίσκονται «διαχρονικές αξίες» του παγκόσμιου επιχειρηματικού στερεώματος, όπως ο Bill Gates (Microsoft), ο Amancio Ortega (Zara), ο Warren Buffett, ο Jeff Bezos (Amazon) και ο μεξικανός επιχειρηματίας Carlos Slim.

Η ζωή, όμως, δεν είναι ρόδινή ούτε για τους κροίσους, καθώς η περιουσία των μεγιστάνων έχει συρρικνωθεί κατά 24 δισ. δολάρια συνολικά από την αρχή του έτους λόγω της «βουτιάς» που έχουν σημειώσει τα διεθνή χρηματιστήρια τον Ιανουάριο.

Ο Zuckerberg, αντιθέτως, ανήκει στους μοναδικούς τρεις δισεκατομμυριούχους –μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων– που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται, όπως φαίνεται από τον δείκτη του Bloomberg για τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη ανήλθε στα 3,7 τρισ. δολάρια, με βάση τις αγοραίες τιμές την Τετάρτη όπως αποτυπώνονται στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, σημειώνοντας πτώση 14% από το ιστορικό υψηλό των 4,3 τρισ. δολαρίων στις 18 Μαΐου 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider