H Pirelli σχεδιάζει το IPO της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Pirelli σχεδιάζει το IPO της χρονιάς

Η βιομηχανία ελαστικών Pirelli & C. Spa που μεταξύ άλλων προμηθεύει αγωνιστικά οχήματα της Φόρμουλα 1 αναζητεί μια κεφαλαιοποίηση ύψους 9 δισ. ευρώ στην αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της (IPO).

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας, αναφέρουν ότι η Pirelli θα παρουσιάσει ακόμη και αυτή την εβομάδα λεπτομέρειες για τo IPO, μεταξύ των οποίων και το εύρος τιμής της μετοχής της. Και αυτό η εταιρεία θέλει να έχει μπει στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η εταιρεία έχει δεχθεί έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές και βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλα funds.

Αν πιάσει τον στόχο το IPO της Pirelli θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης για φέτος, ξεπερνώντας την πώληση των μετοχών της Allied Irish Banks που έφθασαν τα 3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο Μάιο. Η Pirelli έχει δηλώσει ότι θα διαθέσει το 40% των μετοχών της.

Η Pirelli ήταν και παλαιότερα εισηγμένη, μέχρι που μια ομάδα κινέζων επενδυτών με επικεφαλής της China National Chemical Corp αγόρασε την εταιρεία για περίπου 7,4 δισ. ευρώ το 2015, βγάζοντας την εταιρεία από το Χρηματιστήριο μετά από εννέα δεκαετίες. Η κινέζικη εταιρεία και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν να μειώσουν το ποσόστό από το 65% που είναι σήμερα κάτω από το 50%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρκο Τροντσέτι Προβέρα, θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Pirelli, η οποία κατασκευάζει για αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ferrari, η McLaren και η Bentley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider