«Άρωμα γυναίκας» στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άρωμα γυναίκας» στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες

Η Societe Generale «ψηφίζει» γυναίκα! Ο λόγος για την απόφαση της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας να δώσει περισσότερο «χώρο» στο γυναικείο φύλο και δη στα ανώτατα αξιώματα.

Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, η Societe Generale είναι η πρώτη στη λίστα των τραπεζών που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 20 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης. Την έρευνα διεξήγαγε η βρετανική εταιρεία New Financial, με έδρα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό των γυναικών που έχουν διευθυντική θέση στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες αυξήθηκε κατά 23% το 2015, έναντι 20% που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα, το 2014.

Η αύξηση του αριθμού των γυναικών στα υψηλότερα κλιμάκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κλάδου κατέστη βασική προτεραιότητα για τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, αφού κρίθηκε ως ένα ακόμη μέσο αποφυγής μελλοντικών κρίσεων.

Τράπεζες όπως η βρετανική Lloyds και η γερμανική Deutsche Bank έχουν ήδη εκφράζει την πρόθεσή τους να προσλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες, αναθέτοντάς τους μάλιστα νευραλγικά πόστα και θέσεις στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Σε επίπεδο χωρών, Γαλλία και Νορβηγία πρωτοστατούν στην «προώθηση» του γυναικείου φύλου στα ανώτατα διευθυντικά κλιμάκια.

«Τα ποσοστά των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις ολοένα και αυξάνονται. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολιάζει η Yasmine Chinwala, στέλεχος της New Financial που διεξήγαγε τη συγκεκριμένη έρευνα. «Η βιομηχανία του χρήματος θα πρέπει όχι μόνο να διατηρήσει το momentum, αλλά και να επιταχύνει τον ρυθμό αυτών των αλλαγών. Ο αριθμός των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών πρέπει να αυξηθεί κι άλλο», προσθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Societe Generale, μια στις δύο θέσεις καταλαμβάνονται από γυναίκες. Το Συμβούλιο είναι 14μελές και σε αυτό συμμετέχουν επτά γυναίκες. Μεταξύ αυτών, η Nathalie Rachou που πριν εργαζόταν στην Credit Agricole και η Alexandra Schaapveld που προέρχεται από τους κύκλους της ολλανδικής ABN Amro Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider