Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)

Αν και μπροστά στους γεμάτους πολυτέλεια γείτονές του, το Ομάν δεν τραβά την προσοχή των τουριστών. παρόλα αυτά αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους και κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και μάλιστα σε πολύ καλύτερη τιμή. Ανεβαίνει όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις των τουριστών. Σε σχέση με το Ντουμπάι που έχει τεχνητούς ουρανοξύστες και νησιά, το Ομάν ξεχωρίζει για τις οδοντωτές κορυφές του και τις παραλίες με την κατάλευκη άμμο.

Σε αυτό, αντί να ψωνίσει κανείς την τελευταία Lamborghini στολισμένη με διαμάντια, είναι πιο πιθανό να επιθυμήσει ένα καλό φλιτζάνι Karak chai, ένα γαλακτώδες τσάι ινδικού στυλ που η μεθυστική του γεύση εμπλουτίζεται με κάρδαμο, κανέλα και τζίντζερ. Επιπλέον ενώ το Ντουμπάι είναι ένα μέρος που εύκολα σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού το Ομάν θα είναι το ιδανικό μέρος για να μην εξοργιστείτε στο άκουσμα μιας όποιας τιμής.

Η τεράστια ποικιλία φυσικών τοπίων της περιοχής την έχει βοηθήσει να εξελιχθεί σε ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια, με την θάλασσα να διαδέχεται το βουνό και την τεράστια έρημο. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, χάρη στην τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει το μέρος, μπορεί να απολαύσει κανείς όλα τα παραπάνω διαμένοντας σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων συνήθως ξενοδοχειακών εταιρειών παγκοσμίου φήμης.

την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μάλιστα αποδεικνύουν όχι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι δηλώσεις του σουλτανάτου μέσω των οποίων εκφράστηκε η ικανοποίηση των αρχών για το νέο ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2016, αριθμός κατά 16,2% υψηλότερος εν συγκρίσει με το 2015. Τι είναι αυτό που μπορεί ωστόσο να κάνει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του εκεί;

Πεζοπορία στο Jabal Akhdar

Χρειάζονται μόνο τέσσερις ώρες για να οδηγήσει κανείς ένα 4x4 από το Ντουμπάι στα απόκρημνα βουνά Jabal Akhdar του Ομάν. Οι κορυφές και οι κοιλάδες που προσφέρονται για πεζοπορία σε ύψος 6.500 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν τα βουνά αυτά κατάλληλα για προπόνηση αναρρίχηση και πεζοπορία. Εάν προγραμματίσετε το ταξίδι σας μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, θα πετύχετε την περίοδο των ανθισμένων τριαντάφυλλων και θα παρατηρήσετε τους λόφους να είναι έτοιμοι να εκραγούν κάτω από ένα παχύ στρώμα βυσσινί ρόδων.

Oι ντόπιοι «γκουρού του βουνού» θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την τέλεια πεζοπορία είτε να χωθείτε βαθιά σε κάποιο φαράγγι είτε να κάνετε πεζοπορία γύρω από τα αρχαία χωριά της περιοχής ή ακόμα και να κατεβείτε στην κοιλάδα ονόματι Wadi για να δείτε από κοντά τους καταρράκτες.

Καταδύσεις στο Musandam Peninsula

Οι εξοικειωμένοι δύτες ήδη γνωρίζουν ότι η θάλασσα στο άκρο της Αραβικής Χερσονήσου μπορεί να υποστηρίξει μερικές από τις καλύτερες καταδυτικές εμπειρίες παγκοσμίως παρότι μέχρι σήμερα υπήρξε αρκετά υποτιμημένη. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι των νησιών Daymaniyat, ενός προστατευόμενου φυσικού καταφυγίου του κόλπου του Ομάν αποτελούν εδώ και χρόνια το σπίτι για καρχαρίες, χελώνες, σαλάχια, σμέρνες, και ιππόκαμπους. Όλα αυτά χρειάζονται μόνο μια ώρα οδήγηση κατά μήκους της ακτής Μουσκάτ και μια ώρα με την βάρκα που θα σας οδηγήσει σε έναν πλούσιο σε εμπειρίες βυθό.

Για μια ακόμα μοναδικότερη απόδραση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μείνουν στο Six Senses Zighy Bay, ένα ξενοδοχείο με 82 πέτρινες βίλες και σουίτες στο βόρειο άκρο του Ομάν. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να φτάσουν στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου με παραπέντε ώστε να ξεκινήσουν τις διακοπές τους με περίσσια αδρεναλίνη.

Βόλτες στην έρημο Wahiba Sands

Δύο ώρες νότια από το Μουσκάτ, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της ερήμου του Ομάν. Κάνετε βόλτα με ένα 4x4 που θα σας μεταφέρει πάνω στις μαλακές χρυσές κορυφές και θα στις ρηχές αμμώδεις κοιλάδες. Μπορείτε φυσικά να μείνετε σε σκηνές βεδουίνων με μαλακά στρώματα, τοπικά υφάσματα και άλλα κομφόρ για να νιώσετε την παράδοση να συνδυάζεται με την άνεση.

Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)
Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)
Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)
Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)
Ο νέος προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider