Τα εστιατόρια της Μαδρίτης που «κέρδισαν» τους σεφ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα εστιατόρια της Μαδρίτης που «κέρδισαν» τους σεφ

Μην νομίζετε ότι στη Μαδρίτη θα βρείτε μόνο tapas. Η ισπανική πρωτεύουσα έχει μακρά ιστορία στο εκλεκτό φαγητό και διαθέτει μοναδικά εστιατόρια –για όσους είναι πρόθυμοι να τα ξετρυπώσουν.

Δύο σεφ, βραβευμένοι με αστέρι Michelin, ο Grant Achatz από το Alinea και ο David Munoz από το DiverXO αποκαλύπτουν στο Bloomberg μερικούς από τους μαδριλένιους γαστρονομικούς παραδείσους:

1. Sacha

Ο Munoz είναι λάτρεις του Sacha, το οποίος βρίσκει «απόλυτα μοναδικό». «Η κουζίνα του είναι απλή αλλά κάθε πιάτο είναι μια έκπληξη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γιατί προσφέρει εκπληκτικές δυνατές γεύσεις. Χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και λατρεύω όλα τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα», εξομολογείται.

Botilleria y fogon Sacha, Calle Juan Hurtado de Mendoza 11, 28036: τηλ. +34-91-345-5952.

2. Lakasa

Το Lakasa είναι το αγαπημένο εστιατόριο πολλών σεφ, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. «Αν θέλεις καλό φαγητό και value for money, αυτό το μικρό εστιατόριο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές», εξηγεί ο Munoz. «Το φαγητό είναι απλό και πολύ γευστικό. Δεν προσπαθούν να κάνουν κάτι πολύπλοκο, αλλά ό,τι φτιάχνουν είναι εκπληκτικό», προσθέτει.

Restaurante Lakasa, Raimundo Fernandez. Villaverde 26, 28003: τηλ. +34-91-533-8715

3. El Barril de las Letras

Αυτό το εστιατόριο με θαλασσινά βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Las Letras και τα πιάτα που σερβίρει είναι «ένα και ένα». Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη και φιλική. «Μου αρέσει αυτό το μέρος, είναι πραγματικά καλό: απλό και οικείο», σχολιάζει ο σεφ Jose Pizarro. Ενδείκνυται, επίσης, και για επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ σερβίρει και καταπληκτικά κρασιά, αποκαλύπτει ο Pizarro.

El Barril de las Letras, Calle Cervantes 28, 28014: τηλ. +34-91-186-3632

4. Mariano

Αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα ανήκει σε έναν πατέρα και έναν γιο και τα πιάτα που σερβίρουν ταυτίζονται με την κλασική, διαχρονική αξία της ισπανικής κουζίνας. Η διακόσμηση είναι απλή –με καρό τραπεζομάντηλα– και η εξυπηρέτηση άκρως φιλική.

Taberna Restaurante Mariano, Calle Lope de Vega 25, 28014: Τηλ. +34-91-429-2993

5. Arzabal

Το Arzabal βρίσκεται απέναντι από το πάρκο Retiro, στην καρδιά της Μαδρίτης, και θυμίζει συνοικιακό tapas bar. Όταν δοκιμάσετε, όμως, τα πιάτα, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι αναβαθμισμένα γαστρονομικά και τα φαινόμενα… απατούν. Το μενού αλλάζει καθημερινά και εμπλουτίζεται με φρέσκιες ιδέες.

Arzabal, Menendez Pelayo 13, 28009: τηλ. +34-91-409-5661

6. La Bien Aparecida

Το καινούργιο αυτό εστιατόριο βρίσκεται στη συνοικία Salamanca. Προσφέρει λίγα και εκλεκτά πιάτα, με ελαφρά υλικά, και συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή ισπανική κουζίνα με τη σύγχρονη ματιά στη γαστρονομία. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, με ανοιχτόχρωμο ξύλο, ενώ ένας τοίχος είναι καλυμμένος ολόκληρος με μαχαιροπίρουνα.

Calle Jorge Juan 8, 28001: τηλ. +34-91-159-3939

7. Goya

Καθώς ψάχνετε τα «κρυμμένα διαμάντια» στα στενά της Μαδρίτης, προσέξτε μην χάσετε το «στέμμα» της ισπανικής κουζίνας. Το εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Ritz προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα με ασυναγώνιστο γευστικό πλούτο –αντίστοιχο με αυτόν που χρειάζεται κανείς για να δειπνήσει εδώ. Αν διαβείτε την πύλη του, πάντως, χαλαρώστε και απολαύστε το: οι τιμές είναι ψηλές αλλά όχι αστρονομικές.

Goya Restaurant & Terrace, Ritz, Plaza de la Lealtad 5, 28014: τηλ. +34-91-701-6767

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider