Ξεπουλάνε τα iPhone στη Ρωσία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπουλάνε τα iPhone στη Ρωσία

Αιφνίδια αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις των iPhones στη Ρωσία, αφού σύμφωνα με τους ρώσους λιανοπωλητές οι πελάτες σπεύδουν να αγοράσουν τα νέα μοντέλα της εταιρείας πριν οι τιμές αναπροσαρμοστούν και ενσωματώσουν την πτώση του τοπικού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

«Υπάρχει πλέον έλλειψη σε διάφορα μοντέλα iPhones , αλλά κυρίως σε iPhone 6 λόγω των καλών επιδόσεων που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα. Ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, η βουτιά που κατέγραψε το ρούβλι έδωσε πρόσθετη ώθηση στις πωλήσεις» δήλωσε η Maria Zaikina, εκπρόσωπος λιανικής πώλησης της Svyaznoy, αλυσίδας που διατηρεί περισσότερα από 2.800 καταστήματα σε όλη Ρωσία.

Το ρούβλι καταγράφει μεγαλύτερη πτώση κι από εκείνη που σημειώθηκε στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης της χώρας, το Δεκέμβριο του 2014. Οι μεγάλες διακυμάνσεις δε του τελευταίου μήνα σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, έχουν μετατρέψει το νόμισμα στο πιο ασταθές των αναδυόμενων αγορών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία άγγιξε τα 86 ρούβλια ανά δολάριο στις χθεσινές συναλλαγές, σε σύγκριση με τα 61 ρούβλια ανά δολάριο που ήταν τον Οκτώβριο.

Επιπλέον ώθηση δίνει ίσως και οι εκπτώσεις που φέρεται να έχει επιτρέψει η Apple να κάνουν οι ρώσοι έμποροι στα πιο παλιά μοντέλα, ώστε να τονωθεί η ζήτηση εν μέσω ύφεσης.

Η κατάρρευση του νομίσματος το 2014 είχε και τότε ωθήσει τους καταναλωτές να ξοδέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, την ώρα που οι λιανοπωλητές προσπάθησαν να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές.

«Μερικά από τα καταστήματα έχουν ξεμείνει από μοντέλα iPhone 6, 64 gigabyte, καθώς η ζήτηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας» δήλωσε ο Lyudmila Semushina, εκπρόσωπος των καταστημάτων Re: Store. «Οι πωλήσεις των iPhone, αυξήθηκαν κατά 37% το Δεκέμβριο και κατά 10% κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου», συμπλήρωσε. Αποκορύφωμα όμως υπήρξαν οι δύο τελευταίες ημέρες, συμπληρώνει ο κ. Semushina. «Όσο βυθίζεται το ρούβλι τόσο ανεβαίνει η ζήτηση του iPhone» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider