Τι λέει η Goldman στους πλούσιους πελάτες της για το bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι λέει η Goldman στους πλούσιους πελάτες της για το bitcoin

H Goldman Sachs αναγνωρίζει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους θεσμικούς επενδυτές να αγνοούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων που φθάνει σε αξία τα 120 δισ. δολάρια με το bitcoin να σημειώνει άνοδο άνω του 200% φέτος.

«Ασχέτως του αν πιστεύετε στην επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή όχι, στην συγκεκριμένη αγορά κινείται πραγματικό χρήμα και χρειάζεται παρακολούθηση», αναφέρουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σε ένα σημείωμα προς του πελάτες της.

Αυτές είναι μερικές ερωτήσεις που απάντησαν οι αναλυτές της τράπεζας:

Πώς επενδύουμε σε κρυπτονομίσματα;

Μέσω ηλεκτρονικών ανταλλακτηρίων η μαζικών συναλλαγών, ενώ οι επιλογές θα αυξηθούν σύντομα. Αν και οι μεμονωμένοι επενδυτές ανταλλάζουν εικονικά νομίσματα σε διάφορα ανταλλακτήρια, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν μείνει μακριά από την συγκεκριμένη αγορά λόγω του μικρού της μεγέθους και της μεταβλητότητας. Ωστόσο υπάρχουν οι μαζικές συναλλαγές για μεγαλύτερες εντολές.

Είναι τα κρυπτονομίσματα συνάλλαγμα ή εμπόρευμα;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν χαρακτηριστικά νομίσματος, καθώς εμπορεύονται μέσω ενός ανταλλακτηρίου αλλά και εμπορεύματος καθώς είναι περιορισμένα. Η αντιμετώπιση των κρυπτονομισμάτων διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στις ΗΠΑ θεωρείται ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν νομική υπόσταση. Για φορολογικούς λόγους η φορολογική αρχή αντιμετωπίζει τα ψηφιακά νομίσματα ως περιουσία.

Τι είναι τo Ethereum;

Είναι πρωτίστως μια πλατφόρμα και δευτερευόντως ένα κρυπτονόμισμα. Σε αντίθεση με το bitcoin που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως εναλλακτικό χρήμα, το Ethereum είναι περισσότερο μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να «τρέχει» οποιαδήποτε εφαρμογή που εκτελεί «έξυπνα συμβόλαια» όταν εκπληρώνονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το Ethereum έχει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, που λέγεται ether, αλλά αυτό είναι μόλις ένα συστατικό του μηχανισμού εκπλήρωσης έξυπνων συμβολαίων και χρησιμοποιείται κυρίως για να επιβραβεύει την χρήση του δικτύου. Η άνοδος του ethereum δεν ήρθε χωρίς προβλήματα, μεταξύ των οποίων και η εισβολή στον οργανισμό The DAO που κόστισε περίπου 60 εκατ. δολάρια.

Τι είναι το Initial Coin Offering (ICO);

Είναι μια μέθοδος συγκέντρωσης κεφαλαίων (fundraising) μέσω πωλήσεων «tokens». Το πόσο των χρημάτων που προσελκύουν τα ICOs έχει αυξηθεί σημαντικά. Μάλιστα οι ρυθμοί με τους οποίους συγκεντρώνονται κεφάλαια με μεγάλη ευκολία έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε οργανισμού όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και η People’s Bank of China. Σύμφωνα με το Coin Schedule, μέσω ICOs έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,25 δισ. δολάρια φέτος, ξεπερνώντας τα χρήματα που έχουν δοθεί από angel investors τους τελευταίους μήνες.

Το μόνο πράγμα που δεν ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman στο μήνυμά τους, ήταν το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι θεσμικοί επενδυτές να αγοράσουν κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider