H Disney «τα σπάει» με τη Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Disney «τα σπάει» με τη Netflix

«Καμπανάκι» χτύπησε για το Netflix η Walt Disney Co. Η μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προμηθεύει το ιντερνετικό κανάλι με ταινίες της Disney και της Pixar από το 2019, και ότι θα ξεκινήσει δική της υπηρεσία streaming, φέρνοντας απευθείας στους τηλεθεατές ταινίες όπως «Η Ιστορία των Παιχνιδιών» ή «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Η κίνηση της Disney, που περιλαμβάνει συμφωνία με την ESPN για online υπηρεσίες, αποτελεί το σημαντικότερο «χτύπημα» του Χόλιγουντ στο Netflix, που από τη μία αγοράζει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά από την άλλη έχει κόψει πολλά έσοδα από τη βιομηχανία της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ταυτόχρονα η Walt Disney Co. ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα δημοσιοποίησε καθαρά κέρδη ύψους 2,37 δισ. δολαρίων ή 1,51 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 14,24 δισ. δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 1,58 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,55 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 14,46 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Disney υποχώρησε 4% στα 102,70 δολάρια και της Νetflix Inc. 2,8% στα 173,35 δολάρια.

Το Netflix πάντως δεν θα χάσει ολόκληρο το περιεχόμενο της Disney. Θα συνεχίσει να προβάλλει σειρές της εξαγορασμένης από την Disney Marvel, όπως οι «The Defenders», «Daredevil», «Jessica Jones» κλπ. «Το κοινό του Netflix στις ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες της Disney μέχρι το τέλος του 2019, ανάμεσα σε αυτές και όλες εκείνες που θα προβληθούν στους κινηματογράφους μέχρι το τέλος του 2018», ανακοίνωσε η εταιρεία. «Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη Disney σε πολλά μέτωπα, ανάμεσά τους και η Marvel TV».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix χάνει περιεχόμενο. Στο παρελθόν έχουν αποσύρει ταινίες τους οι Sony, Paramount, MGM και Lions Gate. Ωστόσο οι συνδρομητές του συνέχισαν να αυξάνονται και η εταιρεία έχει συγκεντρώσει το ποσό των 15,7 δισ. δολαρίων για μακροχρόνια χρηματοδότηση δικών της σειρών και ταινιών – το πιο πρόσφατο παράδειγμα η ταινία «War Machine» με τον Μπραντ Πιτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider