Τι «γυρεύει» στο Ιράν η Renault;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «γυρεύει» στο Ιράν η Renault;

Σε σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά του Ιράν στοχεύει η Renault, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, αφού δεν εξετάζει απλά την εδραίωση της στην ιρανική αγορά, αλλά αντίθετα αποσκοπεί σε μια «μαζική παρουσία» της εκεί.

«Σχεδιάζουμε τη μαζική παρουσία μας στην ιρανική αγορά», επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomber, απευθείας από το χιονισμένο Νταβός, ο Ghosn δήλωσε πως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κινείται ήδη σε τροχιά αναζήτησης στρατηγικών εταίρων, προκειμένου να πάρουν ξανά «μπροστά» οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο Ιράν.

Οι διεθνείς εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα έχουν αρθεί από τα μέσα Ιανουαρίου, δίδοντας την ευκαιρία στη Renault να κάνει «άνοιγμα» σε μια αγορά που, κατά τον Ghosn, εμφανίζει προοπτικές ανάπτυξης έως και κατά 50%.

Κινητικότητα, άλλωστε, υπάρχει και μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία με την Khodro για την κατασκευή φορτηγών. Η Khodro είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν, με την οποία έχει ήδη αναπτύξει δεσμούς και η Renault.

«Δεσμευόμαστε για επενδύσεις αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το διεθνές νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν», εξηγεί ο Ghosn. «Περιμένουμε να μας ανάψουν το πράσινο φως», προσθέτει.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία «πάγωσε» κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν πριν από τρία χρόνια, προκειμένου να εναρμονιστεί με τους περιορισμούς που είχαν τεθεί διεθνώς. Η κίνηση αυτή, τότε, έπληξε την κερδοφορία της Renault, αφού αναγκάστηκε να εγγράψει στον ισολογισμό της προβλέψεις ύψους 514 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider