Οι ειδικοί προβλέπουν το μέλλον του bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ειδικοί προβλέπουν το μέλλον του bitcoin

Ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του bitcoin ξεπεράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η κοινότητα του ψηφιακού νομίσματος αποδέχθηκε μια αναβάθμιση λογισμικού με την ονομασία SegWit2x που στοχεύει στο να αυξήσει την δυνατότητα συναλλαγών που μπορεί να διαχειριστεί το δίκτυο και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος διχασμού στην κοινότητα. Καθώς οι υποστηρικτές της αλλαγής, οι ειδικοί προβλέπουν την επόμενη ημέρα του κρυπτονομίσματος:

Άνταμ Γουάιτ, επικεφαλής συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της GDAX

«Πρόκειται να δούμε μεγαλύτερη ευελιξία στο δίκτυο. Τώρα το bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς αξίας πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο φθηνά. Και αυτό τείνει να προσελκύει και άλλους χρήστες στο δίκτυο».

«Στο μέλλον θα υπάρχουν πιθανότατα, ανοιχτά blockchains όπως το bitcoin, που τείνουν να κινούνται πιο αργά και συντηρητικά, αλλά θα υπάρχουν και άλλα blockchains όπως το ethereum που κινούνται πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται και δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Μάθιου Γουέρνερ, επικεφαλής μηχανικής πληρωμών στην Coinbase

«Είναι ένα μεγάλο βήμα για το bitcoin. Υπήρχαν πολλά ερωτήματα. Το ότι βρέθηκε κοινός τόπος στο πώς να προχωρήσει το bitcoin απ΄εδώ και πέρα είναι ένα τεράστιο βήμα. Η ενεργοποίηση του SegWit θα επιτρέψει την πιο γρήγορη ανάπτυξη της βάσης των χρηστών, καθώς και την δραστηριότητα των μελών της κοινότητας».

«Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως το δίκτυο αυτό πρέπει να αναπτυχθεί και άλλο. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αυτό αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ο σχεδιασμός για το μέλλον είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και ειδικά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων».

Άλεξ Σούναρμποργκ, αναλυτής της Coindesk

«H νέα αναβάθμιση θα είναι πολύ σημαντική για το bitcoin και την ανάπτυξη του. Η συζήτηση για την κλιμάκωση του bitcoin κρατάει χρόνια και πλέον φαίνεται ότι γίνονται βήματα για αυτό».

Ελίζαμπεθ Σταρκ, επικεφαλής της startup Lightning Labs

«Το bitcoin δεν διαθέτει μια ολοκληρωμένη γλώσσα όπως το ethereum, αλλά υπάρχουν νέα ενδιαφέρονται πράγματα που θα μπορεί να κάνει μόλις εγκατασταθεί το SegWit». Η ίδια έδωσε μερικά παραδείγματα όπως: Μικροσυναλλαγές αξίας κάτω του 1 σεντ, αυτόματη επιβεβαίωση συναλλαγών σε δευτερόλεπτα κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider