Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs

Το βράδυ της Κυριακής έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ (χθες στην Ελλάδα) η προτελευταία σεζόν του «Game of Thrones», και οι φίλοι της σειράς επέστρεψαν με χαρά σε έναν κόσμο βίας, πολιτικής ίντριγκας και αγαπημένων χαρακτήρων. Οι οίκοι του Γουέστερος συνεχίζουν ακάθεκτοι, προς το παρόν τουλάχιστον.

Το επόμενο καλοκαίρι θα προβληθεί η τελευταία σεζόν. Και μετά το «Game of Thrones» θα τελειώσει. Για πάντα.

Το «Game of Thrones» είναι η ναυαρχίδα του δικτύου HBO και η πιο δημοφιλής του σειρά – το έχει ενισχύσει όσο καμία άλλη στη μάχη με ανταγωνιστικές πλατφόρμες streaming όπως το Netflix και το Amazon. Αλλά με το τέλος να πλησιάζει, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι το HBO θα μπορέσει να βρει άξιο αντικαταστάτη μιας σειράς που καθήλωσε 8,9 εκατ. τηλεθεατές στις ΗΠΑ για το φινάλε της περασμένης σεζόν.

Ωστόσο το HBO έχει ένα σχέδιο. Και το σχέδιο αυτό είναι... περισσότερο «Game of Thrones». Το δίκτυο έχει προσλάβει τέσσερις σεναριογράφους για την ανάπτυξη τεσσάρων πιθανών διαδόχων της σειράς, που θα αφηγούνται νέες ιστορίες από τον κόσμο που δημιούργησε ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Ο υπεύθυνος προγράμματος του HBO, Κέισι Μπλόις είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο Hollywood Reporter ότι ελπίζει από όλη αυτή την προσπάθεια να βγει στον αέρα τουλάχιστον ένα spin-off της σειράς. Θα είναι ένα πρίκουελ με νέους χαρακτήρες αντί για τους υπάρχοντες.

«Θα ήταν τρελό – με ένα σύμπαν σαν αυτό που έχει δημιουργήσει ο Τζορτζ, τεράστιο, με τόσους χαρακτήρες και τόσο πλούσια ιστορία – να μην πειραματιστούμε, τουλάχιστον, με την ιδέα της συνέχισης. Και αυτό ακριβώς κάνουμε», δήλωσε ο Μπλόις. Εκπρόσωπος του HBO αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του δικτύου σχετικά με το «Game of Thrones».

Αυτή τη στιγμή πάρχει υλικό από δύο πηγές: τα βιβλία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν υπό τον τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» και την ίδια την τηλεοπτική σειρά που έχει προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά. Ο Μάρτιν έχει γράψει μέχρι στιγμής τα πέντε από τα επτά σχεδιαζόμενα μυθιστορήματα. Αλλά και μια συλλογή από έξι ιστορίες που εκτυλίσσονται στο ίδιο φανταστικό σύμπαν. Ο Μπλόις ανέφερε ότι ο Μάρτιν έχει αναμιχθεί ήδη σε δύο από τις πιθανές spin-off σειρές.

Το οικοδόμημα που έχει ήδη χτιστεί είναι τεράστιο. Ιστορίες, οικογενειακά δέντρα, διαφορετικοί πολιτισμοί σε κάθε γωνιά του κόσμου που δημιούργησε ο Μάρτιν – είναι όλα εκεί, διαθέσιμα προς εκμετάλλευση. Δεκάδες χαρακτήρες που δεν έχουμε γνωρίσει ούτε στα βιβλία – πέρα από μια ονομαστική αναφορά – ούτε στη σειρά αποτελούν μέρος της ιστορίας, με τις δικές τους ζωές και προσωπικότητες. Πάρτε για παράδειγμα την Ντενέρις Ταργκάριεν, τη βασίλισσα των δράκων που υποδύεται η Εμίλια Κλαρκ. Πολλοί φίλοι της σειράς θα ήθελαν να δουν τις περιπέτειες των προγόνων της – για παράδειγμα, τον Ντέρον Ταργκάριεν να καταπνίγει μια εξέγερση ή τον Γιεχέρις Ταργκάριεν να στέλνει στρατό στις Ελεύθερες Πόλεις.

Βέβαια είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσεις ένα ολόκληρο σύμπαν μόνος σου, και όσοι βρέθηκαν σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτή του Μάρτιν ζήτησαν βοήθεια. Ο Τζορτζ Λούκας άνοιξε από νωρίς σε τρίτους το σύμπαν του «Star Wars» επιτρέποντας σε λεγεώνες συγγραφέων να δημιουργήσουν με τα έργα τους το λεγόμενο «Διευρυμένο Σύμπαν», μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με μυθιστορήματα, διηγήματα, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια. Από το 2012 που η Disney εξαγόρασε τη Lucasfilm ελέγχει η ίδια πλέον αυτό το σύμπαν, επιβλέποντας κάθε νέο βιβλίο ή σειρά και φροντίζοντας να «δένει» με τις ταινίες που έχει σκοπό να κυκλοφορεί κάθε χρόνο.

Με το «Game of Thrones» το HBO θα ήθελε να πετύχει κάτι από τη «μαγεία» και τα κέρδη του «Star Wars». Προς το παρόν, το δίκτυο παραμένει επικεντρωμένο στις δύο τελευταίες σεζόν. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα τελειώσει η σειρά, ποια δυναστεία θα επικρατήσει, ή αν τα παγωμένα ζόμπι από τον Βορρά απλά θα τους σκοτώσουν όλους. Αλλά στο τέλος, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα και χωρίς spoilers ότι, όσον αφορά τις εισπράξεις, το HBO θα στρογγυλοκάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο.

Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs
Το «Game of Thrones» τελειώνει, αλλά έρχονται τα spin-offs

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider