«Σε ελεύθερη πτώση» Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σε ελεύθερη πτώση» Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Όλο και περισσότερο έδαφος χάνει το Bitcoin, το οποίο υποχώρησε έως και 17% μέσα στην εβδομάδα. Πτωτική πορεία, μετά την άνοδο που σημείωσε τον προηγούμενο καιρό, γνωρίζει και ο βασικότερος ανταγωνιστής του ψηφιακού νομίσματος, «Ether», προκαλώντας ανησυχία για το συνολική αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin υποχώρησε στα 2.255,44 δολάρια, το χαμηλότερο ποσοστό από τις 15 Ιουνίου. Τα εικονικό νόμισμα Ether από την άλλη, κινήθηκε πτωτικά κατά 26% στα 221,45, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk.com. Τέλος το Ripple, το τρίτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται στο ανώτατο όριο της αγοράς, σημείωσε πτώση 13% περίπου 26 σεντς, σύμφωνα πάντα με το CoinMarketCap.com.

To Ether κατέρρευσε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου μετά από υπερφόρτωση του δικτύου του γεγονός που επιβράδυνε ή και διέκοψε τις συναλλαγές σε ιστοτόπους διαπραγμάτευσης όπως οι Bitfinex και ShapeShift.

Το χρηματιστήριο ανταλλαγής των νομισμάτων GDAX βίωσε ένα flash crash το οποίο κατακρήμνισε τις συναλλαγές για το Ether περίπου στα 10 σεντς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της GDAX Adam White, ο οποίος τη Δευτέρα αποφάσισε να μην αποζημιώσει όσους έχασαν από το συγκεκριμένο περιστατικό. Όπως σημείωσε η «συντριβή» του GDAX προκλήθηκε από μια εντολή πώλησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την πτώση που σημειώνουν την τελευταία περίοδο, η αξία των μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων έχει φέτος αυξηθεί. Το Ether ξεκίνησε την διαπραγμάτευση στις αρχές του έτους γύρω στα 8 δολάρια, γεγονός που σημαίνει πως ακόμα και με την τωρινή πτωτική πορεία η τιμή έχει διπλασιαστεί. Αντιστοίχως το Bitcoin έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 150% μέχρι σήμερα.

«Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν αποκλειστικά τις μεταβολές των τιμών σε μια μόνο ημέρα, η πρότασή μου είναι να βγάλουμε από το επίκεντρο το διάγραμμα τιμών και να εξετάσουμε την ευρύτερη τάση», δήλωσε ο Peter Van Valkenburgh, διευθυντής έρευνας στο Coin Center, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική εταιρεία με έδρα την Ουάσιγκτον, η οποία επικεντρώνεται στις κρυπτοσυχνότητες.

«Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν είτε να ευθυγραμμιστούν με τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές εξελίξεις είτε όχι, επομένως η αποτίμηση για ένα ψηφιακό νόμισμα όπως το bitcoin θα μπορούσαν να φτάσουν από το μηδέν έως τα ύψη, είναι δηλαδή πολύ ρευστά».

Η πιο απότομη πτώση του Ether σε σχέση με το bitcoin σημαίνει πως το ανώτατο όριο αγοράς του Ether ανέρχεται στα 25 δισ. δολάρια δηλαδή περίπου στο 60% του Βitcoin, χαμηλότερο από το 80% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα όταν το κρυπτονόμισμα Ether ανέβηκε περισσότερο από 400 δολάρια. Η ταχεία ανάπτυξη του Ether μάλιστα είχε οδηγήσει πολλούς να υποθέσουν πως θα μπορούσε να ξεπεράσει και το bitcoin και να γίνει το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα της φετινής χρονιάς.

Οι Chipmakers που είχαν επωφεληθεί από τους cryptocoin miners την περασμένη εβδομάδα πλέον έχασαν μερικά από τα κέρδη τους. Η Nvidia Corp. υποχώρησε για τρίτη συνεχή ημέρα, κατά 1,1% στα 152,15 δολάρια ανά μετοχή ενώ η Advanced Micro Devices Inc. υποχώρησε 0,6% φτάνοντας τα 14,08 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider