Όλοι θέλουν να δουλέψουν για αυτά τα αφεντικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλοι θέλουν να δουλέψουν για αυτά τα αφεντικά

Δεν είναι μόνο καλοί επιχειρηματίες, είναι και οι πιο αγαπητοί στα μάτια των εργαζομένων.

Από τη φετινή λίστα της Glassdoor δεν θα μπορούσε να λείπει ο «κ. Facebook», αφού ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραμένει ψηλά στη λίστα της δημοτικότητας. Στις κορυφαίες θέσεις φιγουράρουν, επίσης, οι CΕΟ των αμερικανικών εταιρειών Clorox, Bain & Co και Space Exploration Technologies.

Σημαντική πτώση στη βαθμολογία των εργαζομένων σημείωσε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, o οποίος «κατρακύλισε» από την 8η θέση που ήταν πέρυσι στην 53η φέτος.

«Το ότι κάποια στελέχη υποχώρησαν σε χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι μειώθηκε η βαθμολογία του», εξηγεί ο Σκοτ Ντομπρόσκι από την Glassdoor. «Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε διαφορές ελάχιστων βαθμών μεταξύ των CEO από χρόνο σε χρόνο, οι οποίες όμως μεγεθύνονται στην κατάταξη. Ο Ζούκερμπεργκ, για παράδειγμα, πήρε υψηλότερη βαθμολογία φέτος αλλά υποχώρησε στη 10η από την 4η θέση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που είδε τη δημοτικότητά της να βυθίζεται, σύμφωνα με την Glassdoor, είναι η Uber. Ο διευθύνων σύμβουλος της, Τράβις Κάλανικ, λαμβάνει βαθμολογία 77% για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 μέχρι στιγμής από τους υφισταμένους του. Μπορεί να βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο του 67%, ωστόσο είναι σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από το «όριο» των 92% που είχε λάβει το δ’ τρίμηνο του 2016.

Αυτή είναι η λίστα με τους 25 πιο αγαπητούς CEO στις ΗΠΑ:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider