Internet για «ιπτάμενους businessmen»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Internet για «ιπτάμενους businessmen»

Όταν πρόκειται να εργαστούν στα 40.000 πόδια, οι Αμερικανοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να χαλαρώσουν και να θαυμάσουν τη θέα στους «αιθέρες» από ό,τι ταξιδιώτες άλλων εθνικοτήτων. Και αυτό, διότι οι business travelers (όσοι δηλαδή ταξιδεύουν για λόγους εργασίας) με αεροπορικές όπως είναι η American, Delta ή η United, έχουν ενώ βρίσκονται στον αέρα όλα τα confort για να αισθανθούν όπως και στο γραφείο τους και κυρίως μια αρκετά καλή ασύρματη σύνδεση internet (Wi-Fi).

Περίπου τα τρία τέταρτα των αμερικανικών αεροπορικών διαθέτουν υπηρεσία Wi-Fi, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Routehappy, η οποία καταγράφει και αξιολογεί τις υπηρεσίες των αεροπορικών.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, Jason Rabinowitz, «ουσιαστικά, όταν ταξιδεύει κανείς στις ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει ασύρματη σύνδεση κατά την πτήση εκτός αν πρόκειται για πολύ μικρά αεροσκάφη που κάνουν τοπικά δρομολόγια ή κάποια low cost σκάφη».

Η μεγαλύτερη αεροπορική στον τομέα των διεθνών πτήσεων, η Emirates, έρχεται τέταρτη στη λίστα συνδεσιμότητας Wi-Fi ενώ ακολουθεί η Southwest, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Routehappy.

Εκτός των ΗΠΑ, μόνο 53 αεροπορικές προσφέρουν σύνδεση Wi-Fi. Οι τρεις ταχέως αναπτυσσόμενες αεροπορικές Emirates, Etihad και Qatar κατατάσσονται στις 10 καλύτερες παγκοσμίως. Η Lufthansa η οποία τώρα προσφέρει Wi-Fi στο 100% των στόλων μεγάλων αποστάσεων και η Singapore Airlines συμπεριλαμβάνονται επίσης στην πρώτη δεκάδα. H JetBlue Airways έχει επίσης γρήγορο internet σε όλα τα αεροσκάφη A320 και A321 ενώ σύντομα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και από την Embraer jets.

Από τις 10 αεροπορικές που εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων το δρομολόγιο με την καλύτερη σύνεση είναι εκείνο μεταξύ Νέας Υόρκης και Ντουμπάι, που εκτελεί το superjumbo A380 της Emirates. Αυτό χρησιμοποιείται στις τρεις ημερήσιες πτήσεις ενώ το δρομολόγιο με την χειρότερη συνδεσιμότητα είναι το δρομολόγιο μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Λονδίνου όπου μόνο το 13% της δυναμικότητας των θέσεων μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες Wi-Fi. Σε αυτό το δρομολόγιο κυρίαρχη θέση έχουν η British Airways και η Cathay Pacific.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αεροπορικές με ευρεία κάλυψη δικτύου και εύκολη πρόσβαση παρουσιάζουν διασπορά ως προς το επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο ανήκουν. Για παράδειγμα, η low-cost, Scoot, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, προσφέρει ασύρματο internet σε όλες τις πτήσεις τη. Κάλυψη 100% προσφέρουν και τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων της ρωσικής Aeroflot, της ιρλανδικής Aer Lingus και της Garuda στην Ινδονησία.

Όπως επισημαίνει ο Jason Rabinowitz, «υπάρχουν διαφορετικές οπτικές με τις οποίες αντιμετωπίζουν το θέμα οι αεροπορικές. Άλλες θεωρούν ότι το internet είναι ένας τρόπος να ενισχύσουν την εμπειρεία μέσω της ψυχαγωγίας και της προσφοράς live tv και άλλοι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να προσφέρουν επαρκείς υπηρεσίες στους business travelers.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider