Πιάστε δουλειά μέσω… Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιάστε δουλειά μέσω… Google

Όσοι αναζητούν για εργασία στο διαδίκτυο θα βλέπουν ένα πολύ διαφορετικό Google απ’ εδώ και πέρα. Η μονάδα της Alphabet παρουσιάζει ένα καινούργιο σύστημα αναζήτησης εργασίας, θέλοντας να κρατήσει όσους χρησιμοποιούν την αναζήτηση του Google να παραμένουν σε αυτό και να μην πηγαίνουν σε άλλα εξειδικευμένες ιστοσελίδες με αγγελίες.

Η νέα υπηρεσία της Google γίνεται σε συνεργασία με μεγάλες ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας όπως η CareerBuilder, η Glassdoor και η Monster Worldwide της Randstad. Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι αναζητήσεις στο Google για θέσεις εργασίας επέστρεφαν συνδέσμους σε αυτές τις ιστοσελίδες. Ο χρήστης από κει και πέρα επέλεγε την ιστοσελίδα που προτιμούσε.

Η νέα υπηρεσία της Google θα επιστρέφει μεμονωμένες αγγελίες εργασίες σε ένα ειδικό πλαίσιο πάνω από τα παραδοσιακά αποτελέσματα αναζήτησης. Οι πληροφορίες θα προέρχονται από ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας όπως η Glassdoor, από επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn και κατευθείαν από μεγάλες επιχειρήσεις. Η Google δεν χρεώνει τις εταιρείες για αυτή την υπηρεσία αλλά δεν πληρώνει και τίποτα για τα δεδομένα που χρησιμοποιεί. Όσοι αναζητούν εργασία θα μπορούν να διαβάζουν περισσότερα για την αγγελία που τους ενδιαφέρει ενώ θα μπορούν να μεταφερθούν και στην ιστοσελίδα της εταιρείας που την έχει ανεβάσει.

Αυτό που μένει να φανεί είναι το πώς θα επηρεάσει η νέα υπηρεσία της Google το επιχειρηματικό μοντέλο των ιστοσελίδων εξεύρεσης εργασίας. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες κινήσεις για αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με εστιατόρια και οικιακές υπηρεσίες, θέλοντας να κρατήσει τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα της. Αυτό βέβαια σημαίνει μικρότερη επισκεψιμότητα στις αντίστοιχες ιστοσελίδες που προωθούν αυτές τις υπηρεσίες.

Οι τελευταίες αλλαγές θα βελτιώσουν την διαδικασία αναζήτησης εργασίας διαδικτυακά, εξαφανίζοντας τις παλιές αγγελίες και τις διπλές καταχωρήσεις, δήλωσε ο Νικ Ζακράσεκ, υπεύθυνος της νέας υπηρεσίας της Google.

Η υπηρεσία θα εμφανίζει αγγελίες κοντά στην τοποθεσία του χρήστη και θα αναφέρει και τον χρόνο μεταφοράς, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέγει η Google. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της Google σε αυτή την εμπειρία», σημείωσε ο Ζακράσεκ.

Η νέα υπηρεσία δεν πρόκειται να επηρεάσει την βασική πηγή εισοδήματος της Google, τις διαφημίσεις στην αναζήτηση, οι οποίες θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ο Ζακράσεκ δήλωσε ακόμη ότι η ομάδα του δεν σχεδιάζει να συμπεριλάβει πληρωμένες αγγελίες στην νέα υπηρεσία, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από τις ΗΠΑ, θα λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητά, και αρχικά θα περιορίζεται σε αναζητήσεις μόνο στα Αγγλικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider