Παιχνίδι εξαγοράς για τον δημιουργό του Assassin's Creed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παιχνίδι εξαγοράς για τον δημιουργό του Assassin's Creed

Ο γαλλικός κολοσσός των media Vivendi ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά για την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft Entertainment και αυτό δεν αρέσει καθόλου στην οικογένεια που ίδρυσε και διαχειρίζεται την παραγωγό μεγάλων επιτυχιών στο gaming, όπως το Assassin's Creed.

Η εξαγορά της Ubisoft αποτελεί προτεραιότητα για την Vivendi αλλά όμιλος δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, Ιβ Γκουιλεμότ ανέφεραν στο Bloomberg πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η Vivendi ελέγχει ήδη το 25% της Ubisoft αλλά δεν έχει εξασφαλίσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός κολοσσός συγκρούεται με την οικογένεια Γκουιλεμότ. Πέρσι είχε προχωρήσει στην επιθετική εξαγοράς της Gameloft μιας εταιρείας που επίσης ίδρυσαν τα «αφεντικά» της Ubisoft.

Η μάχη για την πολύ μεγαλύτερη Ubisoft μπορεί να είναι καθοριστική για τα σχέδια του προέδρου της Vivendi Βίνσεντ Μπολόρε να επεκταθεί στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και να τα συνδέσει με τα υπόλοιπα κομμάτια της αυτοκρατορίας του, που περιλαμβάνει τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης και δισκογραφικές.

Αν το τίμημα που θα πρέπει να δώσει για την Ubisoft η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 5,5 δισ. ευρώ, ανέβει πολύ η Vivendi θα στραφεί προς την Ασία για να βρει συνεργασίες στον συγκεκριμένο χώρο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος της Vivendi αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ο γαλλικός όμιλος media κυνηγά την Ubisoft εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, αφού αποχώρησε από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, που έλεγχε.

Από την άλλη η Ubisoft προσπαθεί να αποδείξει στους μετόχους της ότι η στρατηγική της αποφέρει αποτελέσματα. Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση E3 στο Λος Άντζελες ένα νέο παιχνίδι με τον Super Μario για την κονσόλα Switch της Nintendo.

Η οικογένεια Γκουιλεμότ κατέχει το 13% της Ubisoft.

Ο Μπολόρε θέλει να επιταχύνει την επέκταση της Vivendi στον χώρο των παιχνιδιών στηριζόμενη στην εξαγορά της Ubisoft γιατί η Gameloft είναι πολύ μικρή για να το καταφέρει αυτό μόνη της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, σημειώνουν πως δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν.

Η Vivendi κατέχει επίσης τον τηλεοπτικό σταθμό Canal Plus και την δισκογραφική Universal Music. Επίσης ο γαλλικός όμιλος εξαγοράζει την διαφημιστική εταιρεία Havas, ενώ θέλει να αγοράσει την ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telecom Italia. Όλα αυτά γιατί o Μπολόρε θέλει να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία των media και την τηλεπικοινωνιών στην νότια Ευρώπη.

H μετοχή της Ubisoft έχει εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας άνοδο 45% από τα τέλη Σεπτέμβρη έως σήμερα. Και αυτό κάνει την όποια προσπάθεια εξαγοράς πολύ ακριβή. Από τότε που η Vivendi αποκάλυψε ότι έχει ποσοστό στην Ubisoft τον Οκτώβριο του 2015 η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών υπερδιπλασιάστηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider