Μια δουλειά στην Jaguar Land Rover ονειρεύονται οι Βρετανοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια δουλειά στην Jaguar Land Rover ονειρεύονται οι Βρετανοί

Τον κολοσσό πολυτελών αυτοκινήτων Jaguar Land Rover ψηφίζουν οι Βρετανοί ως την καλύτερη εταιρεία για να πιάσεις δουλειά, σύμφωνα με έρευνα που διενέργησε η Statista για λογαριασμό του Bloomberg.

Η εταιρεία, η οποία έχει 35.000 εργαζομένους, με όλους σχεδόν να απασχολούνται σε βρετανικό έδαφος, κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 400 επιχειρήσεων της Βρετανίας με δυναμικό άνω των 500 ατόμων. Και οι τρεις «πρωταθλήτριες» στη δημοτικότητα μεταξύ των εργαζομένων –Jaguar Land Rover, AstraZeneca και Harrods– εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Την τελευταία 5ετία, έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας και επενδύουμε σημαντικά κεφάλαια στο μέλλον της Jaguar Land Rover μέσω της πρόσληψης και ανάπτυξης των ανθρώπων που θα βοηθήσουν την εταιρεία να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξή της», σχολίασε ο Ian Harnett, εκτελεστικός διευθυντής ανθρώπινων πόρων της Jaguar Land Rover.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα προέρχονται από 23 κλάδους, μεταξύ των οποίων η αυτοκινητοβιομηχανία, τα μέσα ενημέρωσης, ο πετρελαϊκός κλάδος, ο κατασκευαστικός κλάδος, οι λιανικές πωλήσεις κ.α. Στην κατάταξη περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που καταλαμβάνει την 23η θέση, καθώς επίσης κυβερνητικούς φορείς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Στις ομοειδείς εταιρείας που «κονταροχτυπήθηκαν» ξεχωρίζουν η Rolls-Royce (10η θέση) που νίκησε την Airbus (14η) και την Boeing (114), η Adidas (4η) που κατατρόπωσε τη Nike (11η), ο τηλεοπτικός σταθμός Sky (8η) που υπερίσχυσε του BBC (15η) και του ITV (26η), ενώ ο Guardian (185η) είναι η μοναδική βρετανική έντυπη εφημερίδα που φιγουράρει στη λίστα «των 400».

«Η φήμη και το περιβάλλον σε μια εταιρεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των εργαζομένων», εξηγεί η Charlotte Edney, αναλύτρια της Statista που συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης. «Η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, το ενδιαφέρον αντικείμενο εργασίας, οι ευκαιρίες μετεκπαίδευσης είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που διαμορφώνουν το περιβάλλον σε έναν χώρο εργασίας», προσθέτει.

«Η Jaguar Land Rover έχει πολύ υψηλό σκορ, τόσο άμεσο όσο και έμμεσο, το οποίο σημαίνει ότι η αντίληψη της εταιρείας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά είναι πολύ καλό», επισημαίνει η Edney.

Δια της απουσίας της «έλαμψε», πάντως, η Google, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνει την 16η θέση, αν και στη Βρετανία –όπου ετοιμάζει νέες κεντρικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Kings Cross του Λονδίνου– δεν φαίνεται να τα πηγαίνει τόσο καλά. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία τη συναντάμε στη 2η, 9η, 3η και 8η θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider