Φτωχότεροι έγιναν οι πλουσιότεροι του κόσμου μέσα σε μια εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φτωχότεροι έγιναν οι πλουσιότεροι του κόσμου μέσα σε μια εβδομάδα

Σχεδόν 194 δισ. δολάρια έχασαν οι 400 πλουσιότεροι του κόσμου από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2016 αφού τα χρηματιστήρια εγκαινίασαν την νέα χρονιά με έντονες αναταράξεις λόγω των οικονομικών δεδομένων στην Κίνα, καθώς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου,

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με Bloomberg Billionaires Index, 47 δισεκατομμυριούχοι έχασαν τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια στη χειρότερη για τις αμερικανικές μετοχές εβδομάδα από το 2011.

Η συνδυασμένη μείωση ήταν σχεδόν επτά φορές τα $29 δισεκατομμύρια που χάθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του 2015.

Οι εν λόγω 400 του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων παρουσίασαν συνδυασμένο πλούτο $3,7 δισ. στο τέλος της εβδομάδας, σε σύγκριση με τα $4 δισ. πέρυσι.

Μάλιστα ο δισεκατομμυριούχος με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2015, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είναι εκείνος που έχασε τα περισσότερα, με την περιουσία του να καταγράφει πτώση 5,9 δισ. δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα. Επιπλέον οι μετοχές του μεγαλύτερου site λιανικής πώλησης στον κόσμο υποχώρησαν περισσότερο από 10%. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Jeff Bezos είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία που φτάνει τα 53,7 δισ. δολάρια.

Όσο για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου τον Bill Gates, έχασε 4,5 εκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας την περιουσία του 79,2 δισ. δολάρια.

Ο δεύτερος στο βάθρο του πλούτου, ο Ισπανός Amancio Ortega, ο έχασε με τη σειρά του 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, και η περιουσία του έπεσε στα 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg οι συνδυαστικές απώλειες αντιπροσωπεύουν πτώση 4,9% του συνολικού τους πλούτου.

Παρόλα αυτά 11 δισεκατομμυριούχοι εκ των 400 κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν τις απώλειες αλλά και να αυξήσουν τις περιουσίες τους αυτή την εβδομάδα. Οι πέντε κληρονόμοι της Wal-Mart Stores Inc., αύξησαν συνδυαστικά την περιουσία τους κατά 2,5 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της Wal-Mart αυξήθηκε κατά περίπου 2 δολάρια. Μόνο ο Jim Walton, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton, αύξησε την περιουσία του κατά 759 εκατ. δολάρια.

Μετά τις απώλειες της εβδομάδας, η καθαρή αξία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων ανέρχεται σε 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, όσο δηλαδή περίπου το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider